Underbara Heidelberg

Heidelberg är en stad i den nordvästra delen av Tyskland, ca 20 km sydöst om Mannheim. Staden har ca 143 000 invånare. Den ligger otroligt vackert utspridd på två sidor av Neckarfloden och det finns bevis på att området har varit bebott i mer än 1000 år.

Vår tripp till Heidelberg bestod först av en påskbrunch hos pojkvännens mamma. Bordet dignade av olika sorters mat men egentligen var det ingenting som jag tyckte var särskilt fantastiskt. Kycklingspett med jordnötssås, sparris med citronsås, egenhändigt gjorda svenska köttbullar med brunsås och lingon (som pojkvännen gjorde, inte jag!), mozarella, feta och tomat med olivolja, väldigt god laxmousse, kokta ägg och bröd. Inget särskilt märkvärdigt alltså, men det var ju mest en brunch.

Därefter tog vi bussen ner till stan där vi först gick en tur längs stranden och skrattade åt änderna, för att sedan gå uppåt på Philosophers Path på ena sidan av berget. Otroligt vacker utsikt och rätt mycket folk. Riktigt jobbigt var det också men fullkomligt värt det!

DSC00899


Efter en kort stunds vilande och lite fotograferande, tog vi oss neråt och gick över den gamla bron.
 

På andra sidan finns gamla stan, oförstörd av andra världskriget och därför ganska unik i Tyskland. Där tog vi oss en Banana split på en pittoresk glassbar brevid en av kyrkorna och njöt av solskenet. Trötta som fan var vi, men det var så härligt!

Efter en kort tur inne i kyrkan - där jag, hedning som jag är - skrev en kort bön om ett lyckligt liv och fotade orgeln, tog vi oss upp på andra sidan där slottsruinen finns. Busslaster med japaner gick omkring och fotade men också en hel del tyskar. Vacker utsikt även därifrån, som ni kan se på panaromabilden.

DSC00915

Visste du att Drottning Silvia är född i Heidelberg?

Läs mer om Heidelberg  här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Heidelberg


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0