Utmaning!

Kunde inte sova inatt så jag låg och tänkte på min personlighet, och funderade ut en (i mitt ödmjuka sinne) ganska bra metafor - nämligen att jämföra personligheten med en sak.  Läs min metafor först, och skriv gärna en egen i din blogg. Skriv sedan en kommentar hos mig så lägger jag en länk till din blogg =)

image62Det jag insett om min personlighet och hur jag uppfattas av andra går att formulera i termer av att jag är som ett Kinderägg. Mitt smink (som ibland är neutralt, ibland galet), min klädstil och andra yttre attribut är som folien på ägget. Jag klär mig inte så galet så jag sticker ut, utan jag är som de där äggbrickorna Kinderägg säljs i. Alla ägg ser likadana ut men man vet att innehållet är olika.

Chokladlagret är det alla ser som pratar en stund med mig. Jag är ganska reserverad som person (eller kanske tom blyg och rädd att andra ska uppfatta mig som ointelligent) och många ger mig aldrig en chans utan dömer mig för mitt folie. Men alla som någon gång köpt ett kinderägg vet att det är god choklad under folien. En del nöjer sig med detta och kastar bort innehållet, medan andra öppnar det gula ägget inuti och monterar ihop leksaken. En del leksaker behöver inte monteras alls, sådan är inte jag inuti. Jag är en av de ägg som du måste ha en manual för att sätta ihop och det kommer en massa klistermärken och grejer för att den ska bli komplett. I bästa fall hör jag ihop med ett annat kinderägg också.

En del människor slänger sedan bort grejen de monterat ihop, andra samlar på dem i en lång rad och ställer dem på skärmen på kontoret eller på spisfläkten i köket. Visst är det aldrig något värdefullt i dessa ägg, men skulle fler människor i min omgivning bry sig om att komma djupare under mitt skal skulle de hitta en veritabel guldgruva.

Min poäng är iaf, att min personlighet och hur andra ser på mig beror på hur djupt de väljer att öppna ägget. Väljer du att rata mig i godishyllan för att du inte gillar choklad eller du tycker min hög med äggkompisar ser tråkiga ut så är det i slutändan du som förlorar på det. Alltför många människor ratar mig utan att de någonsin ens först montera ihop allt enligt manualen.

Så. Hur skulle du beskriva din personlighet utifrån en sak?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0