Datorstrul och trött

Är så trött så trött... Orkar knappt gå ur sängen än mindre göra ordning mig och sminka mig... Usch, undrar vad det är jag håller på med. Dessutom så starta inte min dator igår så det blev inget dagens igår eller idag....

Återkommer imorgon eller på måndag, heh...

On the cover of....

Jag, en natursevärdhet!

 



Daniel lyckades få omslaget till The Swimsuit Edition på Sports Illustrated! Sexigt!

 

Create Fake Magazine Covers with your own picture at MagMyPic.com
Discount Magazine Subscriptions - Save big!


Dagens - soft lips

Affärsmöte tidigt imorse. Lite trött men redo!

Grundade med min bruna favorit Deadly från MUS. Tycker den är så snygg när man lägger nån annan skugga över. Idag blev det MAC-pigmentet Copperized ovanpå, blir ju ingen färg egentligen att tala om utan mer glittrigt. Under ögat har jag lite Night Light, även det ett MAC-pigment.

Kunde ju inte dra på hur extremt som helst, kunde ju vara en gammal grå och konservativ gubbe jag skulle träffa. Som tur var var det en ung kille och en ung, mycket snyggt sminkad, tjej!

Läpparna är Juicy Tubes Melon Sorbet, min absoluta smakfavorit =)

image208

Manhaftig? Jag?

Haha, det här var ju hur kul som helst!

Vem sjutton är den där asfula manhaftiga varelsen nere till höger?

image204

Dagens - Mossa i trädgården!

Idag fick jag lite panikbråttom, jag hade inte riktigt tid att leka med ögonskuggor i all evighet. Så det blev en enkel bas med Everyday Mineral-skuggan In The Graden och en blågrön kajallinje på övre och en bit av övre raden med Old Moss från MUS.

Min näsa är visst lite flagig fortfarande. Hela jag flagar förresten, trist.

image203

Jag och mina vänner på lokal!

För några veckor sedan var jag och mina väninnor ute och festade på Bomullsfabriken. Vi råkade springa på en vimmelfotograf och så här blev resultatet!

image200
image201
Jag som tyckte jag var snygg den kvällen....

Elaka, elaka Strawberrynet!

Jag var på en sk all-inclusive-resa i Brasilien. Fast, egentligen inte, för det var min kära pojkvän Daniel som stod för allt! Jag behövde bara åka dit i princip och njuta av tillvaron, han betalade det mesta =)

Därför så blev jag (spelat) sur då jag fick betala taxiresan till flygplatsen! 60 reais, ca 230 kr, fick jag hosta upp helt på egen hand! Daniel lovade mig därför att jag skulle få beställa smink nånstans för samma summa, det tackar man ju inte nej till! Gick därför till strawberrynet för att beställa - mest för pengarna liksom - och klickade i vårdande läppstift från Smashbox och flytande concealer från Stila.

Men vad säger dom när han fyllt i alla uppgifter? Jo, trots att leveransadressen är min adress här i Sverige, kan han inte beställa eftersom dom inte levererar till Tyskland! Hans visa-kort står ju på hans adress i Tyskland och måste därför skrivas in i fälten. Ååååh, så surt!!

Får tigga till mig en tur på Kicks när han kommer hit nästa gång, eller KaDeWe och Benefit!

Problem att kommentera?

Fick just ett mail av Sminkan om att hon inte kan kommentera i min blogg, min mamma har länge klagat på att det inte går. Väldigt trist, det är alltid så roligt att höra vad ni tycker och tänker om det jag skriver.

Detta hittade jag på Engla´s blogg, funkar det för er?

Fråga: Varför kan jag inte se koden som skall anges när jag vill lämna en kommentar till ett inlägg?

Svar: Om webbläsaren (Explorer) är inställd på högsta säkerhetsnivån för Sekretess kan inte sessionskakan läsas och/eller lagras och då kan det få tillföljd att verifieringskoden (captcha-koden) ej visas.

Åtgärd: Verktyg>Internet-alternativ>Sekretess

Sätt: Sekretessnivå=Mellan
Om du kommer tillbaka till Översikts-sidan när du använder vissa andra funktioner är det sannolikt samma orsak.


Favorit i repris - topp 3 lila

image199




Körde en favorit i repris idag, lila!

Ljust lila skugga från Mary Kay på hela ögonlocket och en bit upp över globlinjen. MAC-pigmentet Smoke Signals i ytterkanten och aningens längs kanten samt Entremauve under underlockskanten. Underlaget är återigen Everyday Minerals idag, men tog en touch av Benefits Dallas som rouge idag också. Ny hårfärg med, otvättat sen igår så det blir nog lite ljusare efter de första tvättarna. Är inte fullt så svart som det ser ut först, det skiftar en hel del.

Kan säga att jag fjällar som 17 under näsan, men det är inte sårigt eller irriterat! Det tackar jag enbart Carmex för!! Applåd!


Tema: Concealerhjul

Snart är det ju (h)jul och vad passar då inte bättre än att du skämmer bort någon av dina nära och kära med något av det mest mångsidiga sminkverktyg som finns. Nämligen ett concealerhjul.

Jag har valt ut fyra märken som jag har klämt på (tyvärr inte testat), känner du till fler får du jättegärna skriva en kommentar så uppdaterar jag med fler tips!

image195

Face Stockholm och Sonya Colour Collection (ingår i Forever, hempartyförsäljningskoncept med Aloe Vera) innehåller fem olika färger, där de olika färgerna motverkar olika problemområden på huden:

♦ Grön: Neutraliserar rött - perfekt att använda för att dölja rosacea eller om du bränt dig i solen
♦ Gul: För mörka partier- perfekt att använda under ögonen för att dölja mörka ringar
♦ Lila: Ljusar upp gulblek hy - kan användas som highlighter på ögonbrynsbenet.

Sedan har de också två hudfärgade krämer för att tona ut övriga områden.

Lumene och Make Up Store har istället tre olika färger, varav den ena är gul för att tona ner de blå skuggorna som ofta finns under ögonen. Samt även de två hudfärgade krämerna som ovan.

Samtliga dessa kostar mellan 100-200 kr.

Läs mer om:
- Sonya Colour Collection
- Face Stockholm
- Make Up Store
- Lumene

Dagens - Lights in the nights

Everyday Minerals-användandet fortsätter! Efter ännu en natt med dålig sömn står ett besök hos mamma på tur. Samma grund som i förra inlägget, men också ögonskugga från MAC-pigmentet Night Light samt en svart eyeliner för att spica upp det hela. Brunröda läppar med hjälp av Oriflames kyssäkta läppglans.

Idag har jag också klippt och färgat håret. Bilder på resultatet kommer imorgon, men det blev betydligt mörkare än sist jag färga =) Till höger halsbandshänget som jag köpte i Rio De Janeiro. Tycker den är jättefin men måste hitta ett bättre halsband till det.

image192

Feber söker Beautyjunkie

image189
Saxat från Feber.se

"Vi söker en Beautyjunkie
Är du rätt person för jobbet? Tveka inte att dra iväg en ansökan. Vi här på Feber.se söker nu en Beautyjunkie, det vill säga en skönskrivande skönhetsredaktör som kan skriva åt oss på frilansbasis. Vi söker dig som har koll på nyheter, produkter och trender inom skönhetsområdet. Du gillar smink, hår, underkläder och allt som hör till. Du har bra koll och kan skriva trevliga texter, hantera Photoshop och känner till en massa trevliga skönhetssidor på nätet. Vi tror att du kanske redan bloggar idag, är makeupartist, eller kort och gott är en beautyjunkie som lever för skönhet. Känner du igen dig? Då tycker vi att du ska slänga iväg en ansökan till jobbet som skönhetsredaktör här på Feber.se.

Skriv några rader och berätta vem du är och bifoga tre arbetsprover (tre artiklar med tillhörande bild som du tycker passar på en skönhetsfeber). Maila din ansökan till jobb(at)feber.se skriv junkie i ämnesraden.

Frågor? Maila oss på jobb(at)feber.se "

Inget för mig dock, jag har andra planer :D

Bättre sent än aldrig - Carmex!

image187Som rubriken säger, bättre sent än aldrig att upptäcka bra produkter! Köpte igår en tub Carmex på Willys (28 kr) och blev direkt glatt överraskad. Ok, lukten är lite säregen till att börja med och utomhus blev det rätt kallt om läpparna. Men man vänjer sig vid lukten och det kalla är lite skönt... Och trots lukten smakar den gott och läpparna blir sagolikt mjuka!! Eftersom jag är förkyld nu också så testade jag att stryka på lite under näsan. Har fått irriterande snytskav där och titt på f-n, det hjälpte även där! Lindrade det onda och det var varken torrt eller flagigt nu på morgonen.

Helt klart ett bra köp trots att den är så ful att flasha med! Känns dock som om tuben inte innehåller så mycket. Vad säger ni som använt den ett tag, tar den slut fort?

Dagens - mesigt men jämnt

image188Dagens med Everyday Minerals blev mycket bättre! Lite mer fukt i underlaget, använda flytande concealer, lite mörkare foundationpulver och yay, nice! Tom bronzern blev snygg. Så det krävs visst lite övning. =) Jag tog bilder men det var rätt mörkt, och nu hinner jag inte lägga ut den. Får göra det sen eventuellt.

Nu, middag och sen hämta pappa på skavsta kl 12. Han har ju varit på Kap Verde i 3 veckor medan jag bla var i Brasilien. =)

Uppdatering: lagt till bilden nu. Fruktansvärt tråkig sminkning, men jag ser ju jämn och snygg ut iaf! Som ni ser är Everday Minerals helt ok även på mig =)

Dagens - Everyday Minerals

Idag testade jag Everday Minerals, den gröna Mint, Multitask - matte, Balancing Dust Tinted och bronzern. Dessutom använde jag ögonskuggan In The Garden - som jag verkligen gillade konsistensen på! Inte alls så dammig och jobbig som Mac-pigmenten och de täckte verkligen hur bra som helst!

Mineralfoundationen däremot... Nja, behöver mer övning och testas igen. Inte nöjd med dagens alls.

image186

Leverans från Everyday Minerals!

Innan jag åkte till Brasilien kunde jag inte motstå att gå till Everyday Minerals för att klicka hem en beställning där. Idag hade jag äntligen tid att gå till posten och hämta ut paketet som kom nån gång förra veckan.

Självklart beställde jag gratisprovet, vilket blev följande olika små pulver:
- Foundations: Fairly Light - semi matte; Multitask - matte; Fair Medium - intensive.
- Rouge/bronzer: Bronzern
- Concealer: Mint (grönt puder för att dölja röda områden)

Sedan beställde jag också tre ögonskuggor:
- Rare Silk - beigematt
- Cypress - cypressgrönt
- In The Garden - gröngrått

Samt:
- Balancing Dust Tinted
- Baby kabuki brush

Jag är väldigt nöjd hittills, nu ska jag bara öppna dem och prova med!!! ;-)

Dagens - Teal me Cocomotion!

Idag kände jag att jag faktiskt måste gå ut, trots temperaturskillnaden på 25 grader. Det såg ruggigt och trist ut där ute, så det fick bli en ganska färgglad men ändå rätt nedtonad mejk idag.

På hela ögonskuggan hade jag Cocomotion, under nederkanten och som eyeliner på halva övre ögonfranslinjen Teal. Alla pigment från Mac. Jag är rätt solbränd i ansiktet, men efter foundation så ser man ju rätt blek ut. Därför blev det bronzer från Too Faced över större delen av ansiktet.

Tack vare min anti-shine kräm från Smashbox så sitter jag här, 6 timmar efter att jag sminkade mig och ser fortfarande lika fräsch ut! Inga feta tendenser nånstans! Yay!

Förresten hittade jag mörkbrun färg på Coop idag för 65 kr. Så det blir snart en omfärgning!

image184

Anmäld till Beautybag!

Åh, läste om Beautybag när jag var i Rio men orkade inte engagera mig i det då. Nu har jag anmält mig och hoppas verkligen att det slår igenom så vi får vårt första kit i februari! Är det nåt jag gillar så är det när någon annan väljer ut nåt åt mig, då slipper jag ha ångest över att jag valde fel! Haha! Ska bli kul att se vad det är för något man får testa! Kanske finns där min framtida superfavorit?

image181

Läppstift önskas!

Jag tror att jag har shoppingförbud, men låt oss låtsas för en stund att så inte är fallet!

Jag vill ha ett läppstift! Det ska vara krämigt och närande, se matt men ändå mjukt ut och gärna ha en helt fantastisk färg. Någon som kan ge mig några tips?

Förresten!

Flög med samma plan som Per Gessle till Paris förra veckan! Jag misstänker dock att han flög Business Class. Det var han, hans fru och hans son =) Coolt va?

Farväl till mina långa naglar!

Ja, som bekant gick ju min pekfingernagel av i Paris, så jag kände att det nog var dags att klippa ner dom allihopa. Jag gillar att ha långa naglar, men på sistone har jag känt mig lite handikappad. Svårt att greppa och en massa finlir som helt enkelt inte fungerar normalt. Självklart vill jag inte vara helt nagellös, jag avskyr mina perioder av nagelbitande. Så jag klippte ner dem till kanske en halv centimeter. Högra handen var lite svårare, blev lite kortare pga att jag knappt kan klippa med min vänstra hand! Anledningen till att jag klippte ner dem är att det tar för lång tid att fila ner 1 cm nagel.

Ok, bildbevis följer!

Före nerklippningen, vänster hand. Lite slarvlig med acetonet, men struntsamma.
image178

Efter klippningen, innan filningen
image179

Och så efter filning och lackning av ett ljust beigenudefärgat lack från Mavala.
image180

Ekos Castanha

image176På flygplatsen i Rio köpte jag denna handkräm, förpackad så den ser ut som en färgtub. Det är en produkt som härstammar från Amazonas, vad jag förstod. Den är väldigt tunnflytande men verkar dryg, en liten ärtklick räcker till händerna och de blir mjuka och luktar gott. =)

Vad tycker ni om fågeln jag köpte på marknaden i Copacobana då? =) Jag älskar ju turkost, men jag hade nog egentligen hellre köpt en vit med blå kam. Men de var lite för dyra och hade inte heller kristallfoten. Jaja, man kan inte få allt. =)


Bilder från Rio De Janeiro!

Nu finns det bilder på min andra blogg från Rio De Janerio!!

http://kleineliebling.blogg.se/

image175

Dagens från veckan som gick

Tisdagen den 13:e november
Grön skugga från Mary Kay. Bronzer från Too Faced. Solbränna från Rio ;-)

Ondagen den 14:e november
Enbart svart kajal. Halsband från marknaden på Copacobana. Sushibuffé på Niks Sushi!

Därefter finns det bara bilder av mig högblank och svettig =) Sorry!

Dagens - fredagen då jag reste!

Jag är oftast besatt av att se bra ut, det kanske ni märkt? Så även på en långflygning till Rio!

Grundad ögonskugga - Deadly från MUS. Över det ett grönt pigment från MAC, minns inte vilket. Denna ögonskugga höll grymt bra! Mer än 24 timmar plus sova med ögonbindel och försöka sova på hotell i Paris! Den var grönare än det ser ut med blixten.

Jag sminkade mig i Rio, men jag tog inga tydliga närbilder eller dagens varje gång jag sminka mig. Ska se om någon av dem är nåt att ha =) Förresten, jag ser nog rätt dryg ut på den där bilden - det är nog bara resfeber!!

image171


Hemma!

Så var man då hemma i Norrköping igen!

Att resa är alltid en väldigt bitterljuv känsla för mig. Jag älskar förberedelserna, att vara på resmålet, men jag hatar själva resan - att sitta inklämd i ett plan 9 timmar och äta kall flygplansmat och sova dåligt. Jag älskar också att komma hem igen, att få krama min katt och packa upp mina grejer. Nu är jag dock alldeles för trött för att göra annat än sova och gosa med Wendy, jag har ju tid imorgon och övermorgon och dagen efter det... ;-)

Vi var upp till Sockertoppen i söndags, vädret var mycket finare där uppe och vi såg hela Rio från ovan plus delar av Rio som vi inte sett innan. Mycket vackert att titta på! Jag gick omkring i värmen i mina resekläder, tajta jeans och klänning. Smart! Efter Sockertoppen fick vi en chans att gå till Ipanema och bada och sola några sista timmar, är faktiskt brunare än Daniel, trots hans "sydländskare" påbrå!

MAC fanns ju givetvis inte på flygplatsen när man åker därifrån, utan den MAC jag såg var enbart i din taxfree som fanns i anslutning till bagageutlämningen! Då hade jag ju inte tid att gå dit och titta, min väska var ju borta och Daniel väntade. Gick omkring jättelänge inne i taxfreen men hittade inget jag ville ha. Tillslut köpte jag en handlotion gjord på frukt/bär/rötter/nånting från Amazonas.

Min stackars pekfingernagel som började gå av för någon vecka sedan överlevde ända till säkerhetskontrollen på Charles De Gaulle - där fastnade jag i något och den gick slutligen av. Dessutom håller min tumnagel på att gå av, så nu tänker jag klippa ner allihopa. Inte till kanten såklart, men kortare än 1,5 cm långa! Känner mig rätt handikappad med mina naglar ibland. Kan inte greppa ordentligt, ta i saker eller allt möjligt. Ska bli rätt skönt  att få klippa ner dem! Resultat kommer senare!

Om ni är intresserade av min resa i Brasilien (att kolla på bilderna alltså), så kommer jag lägga upp dem på min andra blogg. http://kleineliebling.blogg.se.

Corcovado!

Japp, idag åkte vi upp till corcovado! Trodde vi skulle åka taxi hela vägen upp, men tydligen åkte vi till Trem de Corcovado, alltså bergståget upp för kullen. Riktigt lång kö till kassan, vi kom dit 11.30 och fick åka tåget kl 13! Jobbigt! Rätt dyrt med, 36 reais per person, för en tur- och returresa upp och ner för berget.

Grejen var den att när vi vaknade i morse var det strålande solsken och hela vägen i taxin såg det lovande ut. När vi kom upp på toppen var det bara en vit utsikt som väntade. Hela toppen var insvept i dimma! Desto roligre var det dock då det i 20 sekunder lättade lite, då hördes ett sus och alla sprang fram till kanten för att fota utsikten.

Nåja, nu har jag sett honom iaf, Christ the Redemer, jag föstår varför den är så avbildad. Den en verkligen mäktig!

Sedan tog vi bussen hem genom hela stan, det var också en upplevelse. =) Ikväll måste jag packa men jag hoppas på fint väder imorgon för lite sistaminutensolande!

Shopping! Inget smink dock!

Ingen resa är en riktig resa utan shopping! I min hjärna -> hantverk eller nåt unikt för landet jag befinner mig i. Singapore är mina röda katter, afrika en korg, återstår att se vad Rio blir.

Idag försökte jag tjata till mig en "promenad" längs shoppinggatan i Ipanema, Rue Visconde De Piraja, men jag fick gå på egen hand. Glömde paraplyt gjorde jag också, men trots regnet var det en rofylld och behaglig promend. Gatan är väldigt lång, tog mig tre timmar fram och tillbaka. Jag gick in på alla gallerier jag kunde hitta men gick egentligen inte in i fler än 5 butiker. Köpte ett fantastiskt silversmycke i form av en kalla och en söt topp. Såg dessutom en MAC-butik men orkade inte välja nåt. Finns en MAC på flygplatsen med om jag ångrar mig.

Ska köpa nåt litet till pappa och Sanna med, inte hittat det än men vet ungefär.

Nu ska vi strax iväg till en restaurang vid Copacobana, hoppas det blir nåt litet ikväll!

Helgdag och regn

Igår torsdag var det helgdag här i Brasilien, undrar vilket helgon de firade? Regn igen, så vi tog det lugnt på rummet fram till femtiden. Daniel var tvungen att jobba lite så det fick han göra i lugn och ro.

Vid fem gick vi iväg till Rue Visconde De Piraja, shoppinggatan i Ipanema. Gick förbi en frissa med manikyr, men av någon anledning kunde de varken klippa mig eller fixa naglarna. Kanske var fullt eller nåt, han sa bara nej. Efter 20 meter eller så insåg vi att alla affärer var stängda! Bara att vända och gå till Copacobana istället. Gick förbi marknaden igen, alla stånd hade inte slagits upp än, så det jag ville shoppa fanns inte. Dock köpte jag en liten present till min vackra mamma =) Vi får väl gå dit ikväll igen och titta. Stadsturen blev tyvärr inte av idag, de hade inte svarat på vårt mail eftersom det var helg igår. Hoppas den blir av imorgon, annars får vi ta oss till Corcovado och sockertoppen åtminstone på egen hand.

Det började regna ganska mycket när vi var på Copacobana, så vi gick tillbaka till hotellet, bytte kläder och åkte till Nik Sushi. Herregud, sushibuffe!! Tror inte vi åt så väldans mycket mer än normalt, men åt gjorde vi!! Underbar sushi!!!

Idag är det bara slött, ska se till att gå och shoppa snart.

Kram!

Sol + Motion = inget kul!

Igår skulle det regna och vara tråkigt, men när vi vaknade runt 10 var det strålande solsken! Mycket glad överraskning! Vi gick ner och åt frukost - även om vi lovade att aldrig äta igen efter Thaistället - och gick sen upp på taket. Där var det HETT! Vi gick ner till Ipanema istället och njöt av den varma sanden och de vilda vågorna. Jag har lite svårt för att vara otrevlig eller åtminstone ignorera alla säljare, det går verkligen emot min natur, men mycket av det är ju trots allt bara skräp.

Efter någon timme på stranden och två bikini-avdragande dopp i Atlanten, gick vi tillbaka till hotelltaket. Sand överallt, härligt med ett dopp i en klorerad pool! Där stannade vi till 3 drygt innan Daniel kom med den lysande ideen att vi skulle ta en cykeltur upp till Chinese Viewing Point! Fast jag hörde aldrig just det där med ett cykla upp för ett berg, jag hörde bara "via Lagoonen". Nåja, vi gick iväg till ett ställe som hyrde ut cyklar och körde via Ipanema Beach, via Jockey Club, förbi Lagoonen och upp på den slingrande bergsvägen. Jag var inte glad. Jag kunde knappt andas av ansträngningen och värmen! Jag cyklar ju aldrig, Daniel har tillbringat en timme varje dag i två månader med att cykla! Gah!! Inte nådde vi fram till den där utkikspunkten heller, men vi kom så långt att vi såg staden låååååååååååångt där nere!!


Nercyklingen var ganska otäck, brant och dåliga vägar, men det gick bra och utan större ansträngning var vi framme vid uthyrningsstället igen - 3 timmar senare.
 

Åh, så ljuvligt med en dusch! Stod länge och duschade, rakade benen och upptäckte hur bränd jag var på rumpan! Inte skönt att sitta här just nu kan jag säga!


Kl 8 hade vi en reservation på Marios, ett berömt turistställe där du antingen går till köttsidan eller fisksidan. Vi gick till köttsidan denna kväll. Det som gör detta ställe berömt är dess buffe och att de kommer med stora spett med kött på. Eat all you want liksom. Vilket vi ju så klart gjorde, väldigt mycket! Men det var verkligen gott, underbart grillat kött och buffen var underbar också. Där fanns det fisk och räkor och gumbo och paella och sushi.... Dessutom hade de en underbar dessertbuffe, med otroliga frukter och chokladmousser. Så underbart att äta jordgubbar mitt i vintern!


Brevid oss satt en familj med två små barn. Vem tar med barn på en buffe sådär? De satt och var sura precis hela tiden de var där medan deras föräldrar försökte truga dem med olika godsaker.


Tillslut mådde vi bara dåligt av lukten. Vi rullade ut därifrån efter två timmar och bestämde oss för att gå hem. Marios ligger vid slutet av Copacobana, vårt hotell ligger vid början. ca 4 km promenad alltså. Copacobana är mycket mer turistisk än vad Ipanema är. Det finns fina små strandrestauranger längs hela stranden och ordentligt med restrooms - plus att det är så städat och välordnat. Turistiskt helt enkelt! Vi såg ju en annan sida av Rio då vi cyklade, inte alls lika städad och fin men ändock vacker.


Vi passerade en liten marknad, där de hade otroliga hantverk och vackra genomskurna stenar för en riktigt låg summa. Dessutom riktigt kitschiga fåglar i sten, jag vet vad jag ska köpa med mig hem till mitt knäppa hem!!

Till slut kom vi äntligen hem och rakt ner i sängen. Mätta, nöjda och väldigt trötta. Så härligt det är i Rio!!


Tyvärr regnar det idag igen, men vi ska nog ut och strosa lite snart iaf. Imorgon blir det rundtur med buss, 12 timmar till alla sevärdheter. Oavsett väder! Ska bli kul! Sockertoppen, Jesus etc. Så jag kommer nog se allt som finns att se =)


Daligt vader!

Igår blev det väldigt slappt, vi låg kvar i sängen hela dagen och spelade spel och läste. Och sov såklart. På kvällen gick vi till en amerikansk köttrestaurang kallad Banana Jack. De hade riktigt goda stekar och det var rätt coola tavlor där inne. Mysig promenad också trots duggregnet.


När vi gick därifrån trampade jag snett och ramlade i en vattenpöl! Typiskt mig att vara så klumpig!


Sedan kunde jag ju såklart inte sova och mitt i natten vaknade jag av att det stank i rummet!!! Jag tror att vårt badrum är i direkt förbindelse med helvetet, iaf luktade det så. Kunde inte sova för att det luktade så! Tvingade stackars Daniel att gå upp och stänga och öppna fönstret - något jag inte klarar med mina naglar.


Sedan så vaknade jag tidigt av grym magont. Det var inte roligt alls. Men vädret var fint iaf, vi gick upp på taket och solade i några timmar, tills det mulnade vid 13. Denna gång var vi åtminstone insmorda, något som definitivt behövs!


Vi gick sedan en promenad till fortet, men det blev en kort visit. Jag kände mig så grymt sjuk så vi gick hem och jag sov ett par timmar medan Daniel läste på taket.


Nu har vi just kommit hem från en Thairestaurang, grymt gott! Bla åt vi Banan-brulee eller nåt sånt. Skivade bananer med en massa socker över och glass. Mums.


Nu ska jag strax upp på rummet igen och läsa innan vi sover. Jag tror jag stannar här forresten, tidszonen är perfekt för mig här!!


De forsta dagarna i Rio!

Fredag
Ja, som ni laste i mitt tidigare inlagg var ju planet till Paris fran Stockholm forsenat. Inte forran 21.30 lyfte det och landade inte forran 23.39. Mitt plan till Rio lyfte 23.15, det hade nog anda varit omojligt att hinna med anda med den korta tid jag hade pa mig! Idiotisk flygplats Charles De Gaulle!! Jag och ett tiotal andra forsenade manniskor fick darfor tillbringa natten pa hotell, i mitt fall Hotell Ibis i Roisse. Helt ok rum, men hur trott jag an var sa kunde jag inte sova. Vi kom fram till hotellet kl 1, jag gick upp 6.30. Inte mycket vila direkt.

Resan med mamma gick annars bra, vi hade mycket trevligt i bilen. Och jag var pa gott mod hela tiden aven om jag var lite forbannad nar jag insag att jag skulle bli forsenad.

Lordag
Sa pa lordagsmorgonen kl 8 akte jag tillbaka till flygplatsen. 9.20 skulle boardingen ske, 9.15 var jag framme vid gaten! Det tog alltsa 1 h 15 minuter att ta sig till flygplatsen, ga igenom sakerhetskontrollen och passkontrollen och sedan ta en buss till min gate! Men jag hann ga via taxfreen och sminka mig lite. Allt mitt smink var ju i den incheckade vaskan!!

Flyget var en Airbus med egen skarm i stolen framfor, med video ondemand etc. Sag pa en film som hette Waitress med Keri Russel och ocksa transformers samt lite annat smatt och gott. Sova kunde jag daremot inte gora. Jag var helt slut men det gick bara inte. Inte alls sa bullrigt som vanliga Boeing brukar vara, men andock.

Kl 19.30 landade vi sa i Rio, denna fantastiska stad. Min vaska tog ett senare plan sa det fick jag forst igar vid 3 tiden pa eftermiddagen. Men jag fick bra hjalp av Air France aven om de inte sa nagot om att jag kunde fa 100 euro i ersattning!! Vi tog bussen till vart hotell, Atlantica Copacobana som ligger 5 minuter fram Ipanema Beach. Bra hotell med bra standard. Tog en dusch och sedan sov jag som en stock!

Sondag
Fortfarande ingen vaska, den kom ju till flygplatsen med planet 7.45, men antar att de inte direkt skyndade sig att leverera den. Vi at frukost och gick ut pa promenad. Jag i valdigt tajta jeans.... SVETIGT! Vi gick hela Ipanema beach, upp for ett berg och sedan hela vagen tillbaka igen! Tog drygt 3 timmar eller sa. Utan solskydd, sa ja, jag har brant armarna och urringningen i nacken och pa brostet. Ansiktet klarade sig ganska bra, hade smorjt in mig med Dermalogicas Sheer Tint med spf 15, bara nasan som blev lite rod. Allt solskydd lag ju i resvaskan eftersom det var mer an 100 ml. Utsikten fran berget var fantastisk forresten, vi sag hela Ipanema Beach och alla hus, sa vacker stad.

Vid 14.50 eller sa var vi tillbaka pa hotellet, vi gick direkt up pa taket och badade. Sa skont att fa svalka sig, vattnet var namligen iskallt!

Kl 16 kom en man och hamtade oss, dags for fotboll!!! Som ni vet ar fotboll en enorm sport i Brasilien, Marcandoarenan ar dessutom Brasiliens andra storsta arena eller nat sant. Finalen i VM kommer hallas har 2014. Matchen var mellan Rio Flamengo och Santos och vi hoppades pa mycket folk. Vi fick som vi ville, 88.000 manniskor var dar!!! Det var ratt jobbigt egentligen, alla envisades med att stalla sig upp sa fort nat hande och da var man ju tvungen att stalla sig upp ocksa far annars sag man ju inget! Dessutom sjong de allihopa hela tiden! Oronbedovande!! Men otroligt haftigt med sa mycket folk!! Stamningen var lite spand emellanat de folk gralade om att de stod upp sa de bakom inte kunde se, men hur osams an folk var blev det rena yran da Rio gjorde mal! 88000 manniskor skrek och sjong resten av matchen och hela vagen ut ur arenan nar vi gick!! Herregud, det var nat helt annat an IFKs hemmamatcher! Otrolig upplevelse!!

Nar vi sent om sider som hem akte vi till Leblon Sushi, ett fint sushistalle. Dar satt vi i tva timmar och tryckte i oss ljuvlig sushi, mums!!! Sen hem och sova som en stock igen!

Mandag
Idag regnar det. Vi sov lange och bestallde sen frukost pa rummet. Mat for en hel arme sa vi sparade brodet och sylterna till lunch eller snacks. Och nu sitter jag har. Vi skulle egentligen gatt till stranden idag, men jag tror nog vi hinner det senare i em. Annars ar det skont att slappa pa rummet med. Daniel har ju jobbat ratt hart sen han kom till Brasilien sa han behover slappa ocksa. Vi aker nog pa stadstur imorgon eller sa och tittar pa alla sevardheter.

Hoppas ni har det bra dar hemma och tack for att du laste =)

Planet försenat!

Sitter på flygplatsen (Arlanda) just nu, planet till Paris har blivit en timme försenat! Så jobbigt att vänta, fast jag tar det med ro. Är lite orolig att jag ska missa flighten till Rio bara. Min marginal var bara en timme i Paris innan flighten till Rio.

Jag hann ju inte säga hejdå förut, så jag gör det nu! Ska försöka blogga, gör jag det inte här gör jag det på min andra blogg, http://klieneliebling.blogg.se.

Ta hand om er allihopa och titta till mig ibland! :D

Vad jag tar med mig i sminkväg till Rio!

image169Sådär, packad och klar att gå och lägga mig i princip! Ska bara surfa på alla mina kära bloggkollegor innan jag stänger ner =) Har packat en massa toppar, klänningar, shorts, olika skor, olika krämer med olika syften och så det som är svårast på solsemester - sminket.

Ska man bara hänga på en öde ö spelar det ju mindre roll, men nu ska jag till Rio. En storstad! Jag vill inte se ut som tredje världskriget! Vi kommer ju inte bara ligga på stranden utan också gå på stan, äta på restauranger, åka på sightseeing och gå på fotboll. Så lite smink måste följa med för kvällsbruk!

Därför har jag packat ner foundations, några olika ögonskuggor (lila, gröna, brun, grå och turkos), Too Faced bronzer Sun Bunny, läppglans och läppbalsam, linsvätska, primers och concealers. Mascara och mascaratången tror jag är det jag kommer använda mest iofs.

Vad skulle du ta med dig på solsemestern?

Min senaste förälskelse (efter UDPP)

Japp! Jag är KÄR! Senast jag testade en produkt som verkligen höll var den lova var Urban Decays Primer Potion, jösses va bra den är. Synd att förpackningen är så korkad, men som jag läste i forumet på Pret-ty är det ju bara att skära sönder den och skrapa ut resten i en burk.

Denna gång är det ett inköp från Blush som får blodet att svalla =) Nämligen... *trumvirvel*

image168Smashbox Anti-Shine!

Nu är det ju så att jag bara testat den idag, men skillnaden är ändå enorm. Jag är matt i hela t-zonen och maken sitter som berget. Jag ser helt enkelt helt otroligt strålande ut! Nu strök jag ju på detta ovanpå sminket, skillnaden kanske inte är så stor om man lägger denna som en primer.

Så här står det på Blush om den:
    En perfekt produkt för dig med fet hy. Smashbox Anti-Shine används på feta partier i ansiktet och gör huden vackert matt tack vare sina oljeabsorberande egenskaper. Används inte över hela ansiktet utan endast där huden tenderar att bli glansig.

Så här står det på smashbox.com:
    tip:
    Apply after moisturizer and before PHOTO FINISH FOUNDATION PRIMER. Use only in areas where you are oily. Apply using circular motions until completely absorbed. Wait 30 seconds and apply FOUNDATION as usual.
Min hud är enormt fet och sminket bara rinner av mig. För 295 kr på Blush är jag nu en lycklig kvinna!

Länk till smashbox.com
Länk till blush.se

Dagens - rosa och silver

Idag ska jag iväg och köpa skosnören till Daniel och sen äta middag hos min styvmamma. Min pappa är på Kap Verde just nu några veckor =) Väldigt berest familj det här! Senare ikväll ska jag packa min stora gula resväska =)

Dagens blev en rosa 80-talsvariant. Grundade med UD matta grå skugga Revolver och därefter tog jag en skrikrosa krämrouge från Dessert Beauty vid namn Juciy, inköpt på Blush för två år sen. Läppglanset är från Kiko och heter Diva Shine. Orkade inte dutta med krämrouget utan drog bara över lite. Den silvriga eyelinern är från Inkwell.

Såg nu på bilden att jag glömt puder, haha =) Ser lite glansigare ut än normalt =)

Basiron vs Stioxyl

Fick en fråga om det är nån skillnad mellan Basiron - som jag använder - och Stioxyl - som frågaren använder. Medlen fungerar tydligen på samma sätt med bensoylperoxid som aktiv ingrediens. Kolla innehållet i Stioxyl förresten, etanol (96%), (alkoholhalt 20%). Med andra ord är det mest uttorkning. Däremot verkar det vara kemikalier i Basiron som inte bara tar bort finnar utan bleker textilier tyvärr.

Så här står det på apotekets sida:

Basiron AC
Bensoylperoxid som ingår i Basiron AC och Basiron AC Wash har en bakteriedödande effekt på acnebakterien Propionibacterium acnes. Bensoylperoxid ger även avfjällning av huden och därmed avlägsnas det överskott av hornämne som täpper till talgsäckarna.

- Den aktiva substansen är bensoylperoxid. 1 gram Basiron AC 5 % innehåller 50 mg bensoylperoxid. 1 gram Basiron AC 10 % innehåller 100 mg bensoylperoxid.
- Övriga innehållsämnen är propylenglykol, glycerol, akrylatcopolymer, Carbomer 940, natriumedetat, Poloxamer 182, dokusatnatrium, vattenfri kolloidal kiseldioxid, natriumhydroxid och renat vatten.

Länk till apoteket


Stioxyl
Medel mot akne (finnar, pormaskar och kvisslor). Stioxyl angriper aknen genom att åstadkomma avfjällning av hudytan samt har en bakteriedödande effekt nere i talgkörteln.

- Den aktiva substansen är Bensoylperoxid 50 mg/g (5%) respektive 100 mg/g (10%).
Övriga innehållsämnen är magnesiumaluminiumsilikatkolloid, hydroxypropylmetylcellulosa, polyoxyetylenlauryleter, citronsyra (konserveringsmedel), etanol (96%), (alkoholhalt 20%) parfym alpine 6565 A och renat vatten.

Länk till apoteket

Seg dag

Mycket seg dag idag, har bara tvättat och plockat undan inför resan på fredag. Går och grunnar på saker och ting och låter det mogna. Ska bli intressant att se vart det leder =)

Ingen dagens idag, har gått omkring och sjavat hela dagen och inte ens tvättat mig. *rodnar skamset* Imorgon ska jag dock iväg så jag ska sminka ordning mig ordentligt! Det bästa med att ha sunkdagar är att man känner sig rätt äcklig - vilket medför att man längtar till att tvätta sig, sminka sig och fixa håret! Det blir liksom inte så tråkigt! =) Kommer sakna detta slappa liv när jag väl skaffar mig en karriär...

Huuu! - årets hårmiss!

Kan någon ge Britneys stylist sparken eller omyndigförklara henne ;-) Fast jag gillar hennes musik, ehm...

image166

-> http://www.aftonbladet.se/nojesliv/klick/article1189370.ab

Dagens - deadly red

Idag var det en tur på stan som gällde. Jag bara sover och sover, vaknade inte förrän kl 2 idag och då började det ju redan skymma! Herregud, skärpning!

Dagens bestod av den bruna skugga Deadly från MUS över hela ögonlocket, MAC-pigmenten Revved-Up och Accent Red över det och undertill samt även en skvätt BabyDoll från MUS. Är inte så nöjd med alla MAC-pigment, vill ha nåt som täcker mer. Även denna gång la jag på foundation efter ögonen, bara det att jag tog den rosa Babydoll efteråt och blev rosa överallt... Gah!

Läppglans från Mary Kay, gillar denna färg riktigt mycket. På stan sminkade jag Sanna först på MUS och sedan på Kicks. Alltid lika kul ;-)

Min ena pekfingernagel håller på att gå av... Snyggt med en kort och resten långa!! *grååååååter*

Babe, what you using?

Dags för en lista! Vad jag använder inom hud, makeup och hår JUST NU. Kan ändras imorgon, vem vet =)

Hudvård 
Ansiktsrengöring:

Dermalogicas Precleanse, Eye-makeup remover från Mary Kay, rengöringskräm från Clarins.

Ansiktskräm:

Forever Aloe Moisturizing Lotion, Sukí Velvet Facial Cream

Skrubber:

Sukí Lemongrass Cleanser

Ansiktsmask:

Ingen

Finnmedel:

Basiron 10%

Läppvård:

Forever Aloe Lips

Duschkräm:

Nåt billigt skräp från Coop ;-)

Bodylotion:

Någon av alla 10 olika sorters body lotions jag har från LdB.

Parfym:

Använder inte parfym

Universalcreme :

Forever Aloe Moisturizing Lotion

 

 

Makeup  

Foundation:

Clarins Multi-Matte foundation, Mac Oil-free Studio Fix

Rouge:

Benefit Dallas

Puder:

Isadoras No Shine eller Clarins Shine Stopper (ingen av den hjälper)

Highlighter/bronze/övrigt:

Benefit High Beam, bronzer Too Faced Sunbunny

Concealer :

MUS Cover All Red

Mascara:

Lancôme Hypnôse

Ögonskugga:

MAC-pigment, cybershadows från MUS

Kajal /Kohl/Eyeliner:

Revlon Kohl Pencil, Maybelline Eyeliner

Ögonbryn:

Bryngel från Lumene, ögonbrynsskugga från H&M

Läppstift:

Läppstift? ;-)

Läppglans:

Allt möjligt. Från Juicy Tubes till Mary Kay till Benefit.

 

 

Hårvård

 

Shampoo & Balsam:

Kiehl´s protein shampoo, Fructis balsam

Mousse:

Goldwell Love Brown mousse

Spray:

Proffs

Övrigt :

MatrixColor Shine Spray


Dagens - drömmar om blått

Idag drömmer jag om Atlantens blå vatten... MUS blå cybershadow vid namn Rec över hela ögonlocket och under ögonen. Tog även lite MAC-pigment - Cocomotion - för att få lite glitter. Juicy Tubes Melon Sorbet från Lancôme för läpparna. Älskar den här blå färgen, det är verkligen min favoritnyans. Hade faktiskt strumpbyxor på mig idag i samma färg... ehm...

Har gjort en massa inköp av reseattiraljer, dessutom satt jag 10 minuter inne hos en billig frissa innan jag insåg att de inte tog visa. Jaja, mina stackars toppar överlever nog. Men visst ser håret blankt ut nu?

image170

Bad skinday

Ok, nu ska nu få se vad jag ibland retuscherar bort! Inte snyggt och väldigt trist... Man skulle starta en insamling för en rejält laserbehandling eller nåt kanske!

Klicka bara om du vill få krossade illusioner!! ;-)


Söndag - tvärtomtemat fortsätter!

image165Idag fortsatte mitt tvärtomtema! Jag sminkade mig INTE men gick ut iaf! Igår var det ju tvärtom... Tog bara lite Old Moss från MUS runt ögonen och Royal Blue från Isadora på fransarna. Ser rätt gräsligt ut.

Det jag insett nu när jag fått min kamera, är att jag har väldigt dålig hy. Den har stora porer, massor med mörka pigmentfläckar runt ögonen, den börjar bli rynkig... Usch, inte lätt att inse att man snart fyller 30...

Säljer foundations på Tradera!

Passa på att köpa foundations, nästan gratis och i princip oanvända!

Jag säljer nu Bobbi Brown, Lancôme och Smashbox!

♥ Bobbi Brown, oil-free foundation
♥ Lancôme Teint Idole
♥ Smashbox Studio Finish

Hör av dig om du vill ha mer info och bättre bilder. Säljer främst för att jag behöver pengar, inte för att dom är dåliga.

Crap!

Fattar inte hur det gick till riktigt, men det gick snabbt iaf! Klickade just hem en massa trevliga saker från Blush! Herregud alltså...

Från Blush:
♣ Urban Decay Eyeshadow Primer Potion
♣ Smashbox Anti-Shine

Dagens - brun grund med grönt skimmer

Idag gjorde jag något så ovanligt som att sminka mig helt och hållet - och sedan stanna hemma. Ensam. Normalt om jag bara är hemma och slöar (som jag gör alldeles alldeles alldeles för ofta) så sminkar jag mig inte alls. Jag testar inte ens någon kul kombo och ibland duschar jag inte ens! Ve och fasa, tur man bor ensam!

Idag när jag gick upp sent och såg att solen lyste kände jag ändå en viss längtan efter att gå ut och träffa nån. Konstigt nog försvann den känslan efter att jag sminkat mig. =/ Idag gjorde jag faktiskt ett experiment också! Jag gjorde tvärtom mot vad jag brukar då jag sminkar mig. Nämligen började med ögonskuggan och la därefter en foundation!

Började alltså med att grunda med UD potion primer. Åh, den är snart slut så borde beställa nu när den finns på lager igen på Blush. Därefter lade jag Makeups Stores bruna, matta skugga Deadly på hela den rörliga delen. Därefter rotade jag runt i min röriga sminksamling och fiskade upp MAC-pigmentet Old Gold. Hade nog egentligen ingen riktigt tanke när jag valde just den färgen, ville bara ha ett snyggt guldskimmer. Undertill la jag sedan det andra pigmentet Night Light, en grönguldig ganska mörk färg som jag gillar väldigt mycket.

image161


Som jag misstänkte blev det en massa nedfall under ögat! Bara att borsta bort och börja pensla på foundation, concealer, puder, rouge som idag blev Smashbox Flare. Läpparna fick en dust med Oriflames kyssäkta läppstift i serien Paris och sedan Benefits Benetint läppglans över.

Och sedan stannade jag bara hemma med en bok i stället... Suck ja ;)

Dagens - senare!

Dagens kommer senare! Måste ladda batterierna först, de tog slut innan jag hann ladda över dem till datorn... Suck

Huskur - blankare hår med äggula?

image159Idag när jag äntligen gick upp (vid 1, somnade inte förrän 7) började jag med att vispa ihop två äggulor. Dagens experiment är den gamla klassiska huskuren att en äggula ger blankt och fint hår. Jag har funderat en hel del på hur denna huskur egentligen ska genomföras. Ska man blöta håret först? Tvätta håret tom eller ska det vara torrt och otvättat? Vilket fall som helst, orkade inte skölja det så det fick bli torrt och otvättat. Två äggulor borde räcka till mitt hår tänkte jag.

Sagt och gjort, med kattens upprörda jamningar över mitt slöseri på godis kletade jag in denna gula sörja i håret. Lättare sagt än gjort, torrt hår är svårarbetat när man applicerar såna här grejer. Hittade inte heller min pensel som jag vet att jag har för äggulestrykningsexperiment i köket så det fick bli med händerna. Yuck.

Efter 10 minuter en kvart ställde jag mig i duschen. Då hade denna sörja torkat och det var inte det lättaste att få bort allting. Fick bli två shamponeringar och balsam innan det kändes fräscht. Nu har håret börjat torka och titt på fan! Det ser otroligt fräscht ut och är väldigt lent! Balsam allena brukar inte ge denna känsla och det har ju inte hjälpt på mitt matta hår på sistone heller!

Men som sagt, blöt håret först för lättare applicering och blanda gärna i lite olivolja med. Denna huskur ger jag 4 av 5 möjliga! Minus för att det är så geggigt och inte luktar ros direkt!

Starta en egen MAC-butik?

Fick ju önskemålet att öppna en MAC-butik i Norrköping i en kommentar tidigare. Mailade därför "någon" på MAC för att fråga om det var möjligt att öppna en butik och hur man då skulle gå till väga. Tyvärr tjejer, det verkar inte gå att göra. Så här skrev de i mailet:

Dear Ms. Johansson,

Thank you for taking the time to contact us, and for your interest in M.A.C. In response to your inquiry, please be advised that our products are distributed for sale only at our authorized retail store accounts, the majority of which are located in major department stores. While there are other select points of sale, such as duty-free shopping locations, we are not seeking to expand our distribution network at this time.

Once again, thank you for your interest.

Sincerely,
Sabigi Willie
Representative
Global Consumer Communications

Recension - Japonesque Touch up tube Brush set Purple

image158För några veckor sedan bestämde jag mig för att jag behövde bättre penslar, framförallt läppensel och concealerpensel. Dessutom reser jag ju en del som bekant och reseset är därför alltid intressant. Japonesque hade jag hört mycket gott om och bestämde mig därför för att beställa hem en tub penslar från Satine.

Tuben heter Touch up tube Brush set Purple och finns i andra färger också om lila känns osexigt för dig =)

    "Five essential touch-up brushes in a sleek and compact case keep you looking picture perfect from morning ´til night. Set includes concealer, lip, two shadow and a blush/powder application brush in an aluminum storage tube."

Tuben - i den underbart läckra färgen lila - innehåller en rougeborste, två ögonskuggeborstar (en normal och en liten), en concealerborste och en läppensel. Rougeborsten har jag faktiskt inte provat ännu, shame on me. Men den är inpackad i plast och kommer användas vad det lider. De andra borstarna använder jag dagligen. Den vanliga ögonskuggeborsten är varken bättre eller sämre än en billig borste från HM, Lindex eller Åhléns/Kicks. Men den lilla borsten är suverän. Det går nästan att göra eyeline-linjer med den så exakt är den. Concealerborsten är mjuk och skön och lätt att använda på mörka partier runt ögat och det blir ett jämnt och fint resultat. Läppenseln eller läppstiftspenseln är likaså den mjuk och exakt.

Denna tub kostar 149 kr och med tanke på kvalitén, utseendet och de praktiska aspekterna med en tub, penslar i samma coola färg och allt annat inräknat så är det här en fullpoängare. Med bra verktyg är halva jobbet gjort, eller hur?

5 av 5 möjliga för Japonesque Touch up tube Brush set Purple.

Höstpromenad

Idag tog jag en skön promenad runt strömmen för att testa min kamera. Jag hamnade visst på bild också =) Visst är jag söt i min mössa?

Se fler av mina bilder här, de är faktiskt jättefina!

image157

Smokin´

Idag hade jag ingen lust att lägga ner tid på sminket, men hade ändå en idé om hur jag skulle göra skuggorna. Blev inte riktigt som tänkt men rätt ok ändå.

Cocomotion över hela ögonlocket, sedan den svarta Dark Soul i globlinjen och längs över fransraden. I undre ögonlocken hade jag sedan Gold Mode. Alla pigment från MAC.

image156

Om jag fick 500 kronor att handla för...

Veckans tema på Pret-ty! handlar om shopping! Yay, mitt favoritämne!! :D Temat är alltså Om jag fick 500 kronor att handla för på valfri webbshop, hade jag valt...

Ja, det är inte så ovanligt att jag spenderar de summorna varje gång jag internetshoppar. Pengarna har ju en tendens att trilla iväg när jag väl sätter igång. Men ok, låt oss göra ett seriöst försök. Först tänkte jag att jag går till en webshop jag handlat på tidigare, som Blush eller Satine. Där vet jag att servicen är bra med snabb leverans och ibland tom små prover. Men det blev för tråkigt, jag har ju redan handlat allt jag vill ha där. =) Så jag google på "makeup" och hamnade på obskyra - men billiga - ställen! Znygg.se och Mirenas.se tex.

Men nä, jag valde ett säkert kort fast jag aldrig shoppat där själv - Accessora! Nu kommer Bjooti skälla på mig men jag besöker inte den sidan särskilt ofta. Jag läser dock deras blogg om det är nån tröst =) Och dina recensioner Bjooti!

Nåja, klickandet gav mig följande i min varukorg:
♣ Smith's Rosebud salve Brambleberry - 89,-
♣ Yu-be skin cream - 179,-
♣ Beauty Blender sponge - 189,-

image155

När jag bodde hemma fortfarande hade min mamma en björnbärsbuske. Det var höjdpunkten på sensommaren att plocka de varma supersöta björnbären. Jag kan tänka mig att Rosebuds nya salve smakar ungefär så. Mums....

Jag hittade en röd skugga!

Jag hittade en röd skugga! Noubas Double Bubble tror jag den heter, med en röd och en svart skugga i. Perfekt ju! Fast den får införskaffas senare, måste tänka smart nu med smink inför resan.... Kostar 195 kr på Kicks.

image154

Dagens - lila

Idag lät jag mig inspireras av regnet och framsidan till boken jag skrev om nedan. Jag provade också den nya foundation från Mary Kay som jag fick igår. Först såg det rätt bra ut men nu några feta timmar senare är den lika usel som alla andra. Suck, ska jag nånsin hitta min perfekta foundation?

Grundade iaf ögonlocket med den ljust syrenlila skuggan jag fick från Mary Kay. I globlinjen och yttervingen har jag Smoke Signals från MAC-pigmenten och under ögat har jag en linje med Entremauve, också från MAC-pigmenten. Läppglosset är från Mary Kay det också.

Visst blir bilderna bra och skarpa? Nya kameran är fantastisk!

image152

RSS 2.0