Ölen - uppdatering

Fick en fråga:
Postat av: Beautynet
Hur blev ölen? (jag är mycket nyfiken på om det verkligen kan fungera) :)


Jadu, precis efter att den torkat ordentligt och på morgonen kände jag att näää, det här funkar inte. Det ser bara äckligt ut. Men jag tvättade det och titt på f-n, det ser blankare ut! Allt är ju relativt förstås, från mattare än matt kan det ju inte bli annat än blank-are. Det är inte blankt och gnistrande och vackert, men det ser lite bättre ut än innan.

Jag skulle nog säga att det funkar! Men! Jag tror att bäst resultat får man om man låter det verka en stund när man sitter i bastun. Samma sak med olivolja förresten. Undrar vad de skulle säga på badhuset om jag gick dit och öppna en öl?

Boken om makeup

image150Nostalgiresan börjar här!

När jag var tonåring köpte mamma "Boken om make-up" av Sarah Collins. Jag minns att jag lärde mig en massa nyttigt i den men smink var inte så intressant då. Kan hända också att jag mest tittade i den efter 1990, då var sminkmodet från 1983 (då boken är tryckt) inte särskilt trendigt eller aktuellt. Dessutom, runt 1990, var jag precis på gränsen till att bli tonåring och det sista jag ville var att bli pådyvlad hur jag skulle se ut. Men jag minns att jag faktiskt tittade i den, men aldrig hade produkter nog att testa dem.

Men nu! 80-tal är ju så hett! Och bilderna i den här boken är så grymt coola! Riktigt roligt att bläddra i den och få inspiration =) Tyvärr finns den ju inte att köpa längre, men det finns säkert nyare böcker inom samma tema. Ibland är det kul med lite yttre influenser. =)

Imorgon ska jag testa mejken på framsidan, fast i lila istället och utan den oranga ögonskuggan =))

Nagelstudie

Det som är kul med riktigt bra kameror är makro-läget. Det är alltid det första jag provar och oftast det jag använder sedan. Det är ruskigt kul med skarpa tydliga närbilder. Vad tycks om dessa tex, mina naglar?

image149

Grejerna från Mary Kay

Imorse okristligt tidigt (10.20) kom Mary Kay-representaten förbi med det smink jag råkade beställa när jag var på visning härom veckan. Foundation, ögonremover, 2 ögonskuggor i grönt och lila och ett lilaaktigt läppglans. Orkar inte provsminka så noggrant idag så jag lägger upp resultatet, men det är helt ok färger och foundation är väldigt dryg.



Ska hårdtesta närmaste veckorna. Sminket som jag ska sälja ingår i en serie hälsoprodukter. Jag kommer skriva en hel del om dem här men inte förrän jag är tillbaka från Brasilien. Om ni är intresserade av en demonstration får ni gärna höra av er till mig =) Skriv då till [email protected] =)

Har dessutom lekt en del med kameran idag, men jag ser för bedrövlig ut för att vilja lägga ut det här! =)

Äntligen!

Imorgon bitti kommer världens bästa mamma förbi med min julklapp - en FUJI FinePix A820 i blått! Dessutom med ett minneskort på 2gb så jag kan ta ordentligt med bilder i Brasilien! Yay! :D
image146

Huskurer: glänsande starkt hår med öl?

Ikväll har jag testat en huskur - glänsande starkt hår med öl! Ska bli mycket intressant att se när det torkat om några timmar om det är riktigt glänsande och fint eller om det fortfarande är mattare än matt.

Kanske skulle tagit nåt annan öl än spendrups... ;-)

Kopparmåndag

Idag är det trist och grått ute, förmodligen regnar det också... Ska iväg om nån timme men kände för att sminka mig redan nu =) Idag blev det Copperized i ögonvråna och Rushmetal i ytterkanterna. Copperized täckte väldigt bra tycker jag, kopparfärgad med lite grönton i. Riktigt snyggt! Rushmetal bara glittrade omkring, blev ingen färg alls utan bara glitter överallt. Men det blev bättre när jag blötte penseln lite och stöpplade. Kräver lite övning tydligen att kladda med pigmentskuggor =)  Tyvärr fick jag ingen bra och tydlig bild på hur det skiftar, får ta bättre bilder sen när jag fått min kamera.

Sitter och lyssnar på Coldplay och tycker synd om mig själv... Suck.

image144




Shoppat: DDF - Organic Sun Protection SPF 30

image141Åh, hoppas jag valde rätt nu...

Jag beställde just DDF - Organic Sun Protection SPF 30 ( For Sensitive Skin ) 113.4g/4oz från Strawberrynet för 142 kr. Fick 1% rabatt för lojalitet och även We Miss You 10% Off: 15.96 kr! Haha, lite sött =) Sitter just nu och väntar på att PayPal ska vakna till, orkade inte springa efter visakortet.

image143Hoppas jag valde rätt så jag inte tog för kroppen eller nåt. Så här står det på sidan:
♦ Contains zinc, titanium dioxide & powerful sunscreen
♦ Offers absolute protection from UV ray & free radical damage
♦ Reduces pre-mature aging & chance of skin cancer
♦ Lightweight & quickly absorbs into skin
♦ Fragrance free & oil free Ideal for sensitive skin

Hallå PayPal! Vakna nu! =)

Till kroppen kommer jag köpa nåt från apoteket, anledningen till att jag inte kör med samma är att jag förra gången fick otroligt mycket finnar. Krämen var för fet helt enkelt. Det misstaget vill jag inte göra om nu, jag ska ju trots allt på romantisk semester!! ♥

Strawberrynet - är bara tvungen!

image142Håller på och surfar runt på Strawberrynet efter solskydd, och hittade den här ursöta sminksetet från Pupa:

Pupa
Make Up Set: Angel Kit - # 01 Blue Tones -
Rec retail: SEK 260.50, our price: SEK 207.50 (save 20%)

Jag vet inte om jag ska skratta åt hur söt den är eller gråta över smaklösheten.... ;-)

Update onsdag: Haha, drömde om den här inatt, att den var med i Feber som ett tips och att jag provade den! Den flög omkring! Den har ju vingar! Och enda sättet att stoppa den var med en handduk eller med en stor ilsken hund. Mycket Märklich!

Fredag och lördag - guldgrönt och rött!

Natten till fredag kunde jag överhuvudtaget inte sova. Låg och grubblade på egen butik och jobb och frisyrer och smink och Brasilien... Dessutom var jag tvungen att gå upp kl 8.30 eftersom vi skulle iväg till Munkfors i Värmland. Jag var på V-Nalens 50 års fest, tråkigaste tillställning jag nånsin betalat 270 kr för att besöka. Sladdriga äckliga hamburgare och ingen underhållning eller välkomnande. Fy så tråkigt.

Nåja. I fredags kombinerade jag guldgrönt med guld av mina MAC-pigment. Blev riktigt coolt. Eller grönt, Teal är det ju egentligen och Old Gold. När vi kom fram till vandrarhemmet vi bodde på var jag tvungen att sova en stund eller två. Det krävs långvarig övning av en äkta slacker att sova med fullt smink och se lika bra ut när man vaknar! =) Det gäller ju att ligga med ansiktet utanför kudden eller på rygg, så man inte smetar ut allting!

image135

På lördagen sedan så fick jag förtroendet att sminka mamma. Hon fick samma underlag och primers etc som jag, tror nog att Macs oljefria foundation passar bättre på henne! Helt rätt färg var det iaf. Hon fick grönbrunguldig skugga från Mac-pigmenten. Det som är lite kul med att sminka mamma är att hon har väldigt hängiga ögonlock och även ganska slapp hy under ögonen. Kan säga att utan urban decays primer potion hade hennes skugga försvunnit innan vi kom hemifrån! Nu var hon snyggast på festen hela kvällen!

Själv satsade jag på Revved-up och Accent Red. Jag hade en svart klänning med vita spetsdetaljer från Indiska och med det röda stövlar - så jag kombinerade det med röda naglar och röd-rosa smink. Fick lite tidspress eftersom mamma och jag flumma med håret så länge, så jag fick inte till det riktigt så rött som jag ville. Men även jag var snyggast på stället av de yngre förmågorna!! =) Tyvärr blev det inga bra eller tydliga bilder och det syns väldigt dåligt hur det egentligen ser ut. Dessutom hade jag nog velat ha lite starkare färg än vad som blev nu. Jakten på en cool röd skugga fortsätter alltså!

image138

Det är nog dags att färga håret med. Dels har jag fått 1 cm utväxt som syns eftersom jag är blond, dels är det så matt och tradigt nu så något måste göras. Tips på bra inpackningar?


Åker bort!

Hej på er alla! Jag åker bort över helgen, ska bla på ett 50-årsjubileum uppe i Värmland! Men på söndag återkommer jag med bilder på partystassen =)

Fortsätt kom med tankar och kommentarer kring min lilla butik, verkligen roligt att höra vad ni tycker! Se inlägget nedan!

Vad skulle du åka till Norrköping för att shoppa?

Jag är så sugen, så sugen, på att öppna min egna butik, inom det ganska självklara området smink. När jag går hem till pappa passerar jag en jättesöt butik brevid Peters Konditori som skulle vara så perfekt och jag går hela tiden och funderar på det. Fråga är bara vilket märke man skulle sälja?

Du som bor i Norrköping och kommunerna runt omkring, vilket märke skulle du åka hit för att handla? Kanske en liten söt butik som Pashion med många olika udda märken? Eller kanske Mist Stockholm? Eller skulle man kanske försöka bli generalagent för ett större märke som Revlon, Benefit eller nåt annat nytt?

Snälla, ge mig lite kommentarer om vad ni tycker om detta, även om du inte bor i närheten!

Pastoral grönska

Skirt gröna ögonlock blev det idag denna vackra mörkbrunröda höstdag! Jag är inte mycket för  att matcha min omgivning! I botten använde jag mina nya MAC-pigment, Pastorale och Night Light i yttervinkeln. Ögonpennan är Make Up Stores Old Moss. Förutom Lancomes Hypnose använde jag även Royal Blue på fransarna från Isadora.

Ja vet, lite misch masch =) Roligt tycker jag =) Dock ser jag ganska knäpp ut, finnig och dan... Jag ska förresten få en 8,3 megapixel kamera från Fuji nu innan jag åker! Så bättre bilder utlovas framöver! :D

image132

Solskydd - snart i en påse nära mig!

image131Snart kanske jag orkar mig ut på stan för att införskaffa solskydd. Är iofs inte så bråttom än, är ju två veckor kvar. Men nu är biljetterna bokade (tydligen står det i företagets system att jag är en mycket viktig specialist som måste flygas ner - pronto!) och förhoppningsvis bokar Daniel hotellet också.

Så jag tog mig en titt iaf på Apotekets solskyddsprodukter. Men det är ju verkligen en hel djungel! Ska man ha kemiska eller fysikaliska grejer i krämen? Tror att jag köper en 10 spf och en 25 spf, det borde funka. Ansiktet vet jag fortfarande inte, har ju en dagkräm från Dermalogica på 15 spf, kan det funka? Känns lite osäkert va....

Det är ju en hel vetenskap det här!

Provburkar från MAC

Sådärja, idag hämtade jag paketet med provskuggor från MAC som jag köpte på The Body Needs. Eftersom Steel Blue var slut fick jag två andra skuggor samt en gåvoskugga, alltså totalt 17 st. Rätt trevligt för 23 dollar.
=) Gåvoskuggan heter Golder´s Green (den på toppen av stapeln) och de två jag inte valde själv heter Provence och Gold Mode. Provence är en mattbeige skugga och Gold Mode guldig. De ser alla helt fantastiska ut, eller hur?

Ska prova dem ordentligt imorgon men testade Night Light nu ikväll, en mörkgrönguldig färg. Så dryg och så lätt att jobba med!! Önskar jag hade fått en blå bara... Någon som har en blå som vill byta mot någon av mina guldiga? Beställde visst 4 st i olika guldtoner, eller gröna, 4 olika där också. Hör av er om ni har Steel Blue tex =)

image129

1:a raden: Golder´s Green
2:a raden: Pastorale, Provence, Old Gold, Softwash Grey
3:e raden: Entremauve, Rushmetal, Accent Red, Revved Up
4:e raden: Dark Soul, Gold Mode, Teal, Copperized
5:e raden: Night Light, Golden Olive, Smoke Signal, Cocomotion

Visst vore det coolt med självlysande naglar?

I helgen när vi skakade rumpa så tänkte jag hela tiden på att det var väldigt synd att jag inte hade självlysande naglar. Fatta vad coolt med mina långa klor som viftar i mörkret?

Såg nu på Bjooti att Opi har självlysande halloween-lack! Lite coolt! Finns det andra märken som också har något sådant som inte ser tacky ut i dagsljus? Iofs äääääääälskar jag den turkosa färgen Boo-Berry, den vore nåt!

Partymejken - bättre bilder

Som utlovat - bättre bilder på partymejken =)) Blev en rolig kväll måste jag säga, drack inte så mycket så var rätt less vid 3. Mina kompisar tvingade mig att ta taxi hem, väldigt snällt av dom =)

Lägg märke till ögonfransarna, använde Fast Lash och Lancomes Hypnose. Blev rätt bra tycker jag, kunde ha kammat dom lite och använt mer.

image127




Partydags

Sotiga ögon blev det indeed, Mist Stockholms röd-svarta skugga. Är rätt kass på att sminka mig.. =( Jaja, så underbart det var att grunda med smashbox primer, vilken känsla det blir =) Därefter Mac, Benefit och allt möjligt jox.

Bilderna tog jag med webcamen, har bilder från mobilen också men laddar upp dem imorgon.

image121
image124image125

Helgens naglar

image120Imorgon tänkte jag festa med girlsen om allt klaffar, så jag har börjat med naglarna redan nu. Brukar alltid glömma det och lackar dom i sista minuten - vilket innebär hiskeligt fult lack med otroligt mängd repor. Detta tänkte jag undvika för en gångs skull!

Dessa är ett lack från Depend, nr 5. Snyggt ceriserosa lack! Tänkte kombinera med sotade ögon imorgon =)

Solskydd?

Eftersom denna ingen-sol-på-hela-sommaren-lekamen ska åka till Brasilien om ca 20 dagar, så behöver jag så klart lite tips från er. När jag åkte till Thailand 2004 så brände jag mig rejält på axlarna. Senare hade jag för hög spf på resten av kroppen så jag fick ingen färg alls.... Så jag behöver era tips på vad som är de bästa solskydden.

Ska man köpa dyra märken som Clarins eller budget som apotekets? Är spray-form ett vettigt alternativ eller? Bör jag sola i solarium några gånger först eller vad tror ni? Jag vill ha en schysst bränna när jag kommer hem, inte se ut som en chokladbit. =)

Och ja, jag ska hålla hårt i väskan, dont worry Frajda =)

Woho, BRAAAAAASILIEN!

Jag och pojkvännen har enats om ett nytt försök... Och nu är allt klart, hans företag betalar för min resa ner till Brasilien! Fatta! 8 nätter i Rio De Janeiro, sååå härligt! =)) Åker den 8 november, så skönt att jag slipper vänta en evighet!

Vad finns att shoppa i Rio, nån som vet? :-P

Update MAC-pigment

Fick ett mail av Cheryl som håller i The Body Needs. Tråkigt nog för mig så är Steel Blue slut, men hon erbjöd mig TVÅ andra färger istället! Schysst va? =) Skrev att hon fick överraska mig, ska bli intressant att se vad hon hittar på istället!

Det kallar jag bra service!!

Update i update: summan av allt smink blev 23 dollar, slipper jag tullavgift då någon?

MAC-pigment

Japp, nu är jag en äkta copycat! TACK Sminkan för tipset om Mac-pigment på The Body Needs. Klickade just hem 15 st för $1.59 styck.

Dessa färger blev det:
Accent Red, Cocomotion, Copperized, Entremauve, Golden Olive, Teal, Steel Blue, Smoke Signal, Softwash Grey, Revved-Up, Old Gold, Night Light, Dark Soul, Pastorale och Rushmetal

Pris: $23.85 USD
Frakt: $9.95 USD

Total: $33.80 USD

Galen? Lite kanske.

Testat smink!

Idag har jag varit och testat det smink jag ska sälja framöver. Finns en del godbitar där som nog bli riktigt fint, tex foundation i compactform som täcker jättebra utan att se kakig ut och fina ögonskuggor.

Fick dessutom gå hem i regnet men det syntes inte ett dugg på sminket! Bilderna blev tyvärr inte så bra, alldeles för suddiga och mörka. Har annars riktigt snygg silvrig skugga med guldkant, mucho nice. Riktigt pigmentrik skugga med fint skimmer i.

Mer info om märket etc kommer senare.

Mary Kay

Har idag varit på Mary Kay sminkdemonstration. Eftersom jag snart ska börja sälja för ett annat märke så var jag väldigt nyfiken på hur Mary Kays grejer demonstreras och vad de har. Tyvärr kunde jag inte låta bli att köpa lite, jag har verkligen ingen hand med pengar.... Köpte lila skuggor iaf! Och grön. Och foundation och ögonremover. Suck...

Angående mitt bryt med pojkvännen - det var ju ett långdistansförhållande vi hade. Så länge han pluggade så gick det bra, han kunde vara hos mig medan jag jobbade etc. Sedan flyttade han till Berlin och vi träffades inte mellan midsommar till mitten på september. Det började helt enkelt knaka i fogarna och hur kul vi än hade när vi träffades så tärde avståndet för mycket på mig. Han är dessutom bara 25, han vill inte ha familj än på några år. Tack för all er sympati, det värmer verkligen!!

Kram på er alla! =)

Dagens - lila!

Dagens mejk! Lila ögonskugga från Mist och ArtDeco. Lipstainer från Body Shop. Mascara Lancomes Hynôse.

image117

Jag överlever förresten, det gör jag alltid.

Om bloggen

Jag lovar! Jag ska inte göra om denna blogg till en "titta vad jag hitta här"-blogg. Den ska fortsätta vara personlig. Men jag är så trött och glåmig just nu och då är det inte kul med sminkbilder på mig.

Dessutom blev jag singel för 5 minuter sen, kul som fan.

Allt som glimmar är guld, guldflingor i 24 karat!

Har ni nån gång druckit vodka med guldflingor i? Eller tom rökt guldcigaretter, varför man nu skulle göra nåt så dumt som att röka. 24 karat rent guld är tydligen inte alls skadligt att förtära, inte heller att ha på huden i form av kosmetikaprodukter. Gjorde därför en snabb sökning på google för att se vad jag hittar för något med guld i.

Första träffen var Guerlain Paris - L'OR - Radiance Concentrate with Pure Gold. Detta är en underlagskräm, eller primer kanske man skulle säga. Guldet är i 24 karat och reflekterar ljuset så huden ser frisk och fräsch ut.
    "An innovative technique breathes new life into Guerlain?s legendary make-up must-have. Gold is the ultimate precious metal. Pure, it reflects light in an exceptional and lasting way. To illuminate the complexion, Guerlain has added pure 24-carat gold to a hydrating and smoothing gel."
Nästa är Jane Iredale - 24-Karat Gold Dust. Detta är ögonskuggor, rouge och shimmers med 24-karat guld i, även om de inte ser så guldiga ut. Vad mer kan man säga egentigen! =)
    "The first special occasion powder to contain real gold. Precious metals in makeup, at last! Yes, we use real gold and food-grade at that! A shimmering accent that loves candlelight. (And Feng Shui practitioners confirm that gold is both ?uplifting? and ?energy-producing?)."
Guldprodukt nr 3 kommer från Linden Leaves, här hitta jag en sida med Golden Family, som innehåller OIL, LOTION, SALT, SHOWER GEL, SHIMMER DUST, GOLD MIST, AND BAR OF SOAP. Allt med guldflingor i som håller dig strålande vacker hela dagen!
    "Inspired by ancient wisdom, Linden Leaves GOLD is a luxurious approach to natural skincare."

Har ni testat någon produkt med riktigt guld i? Vad tyckte ni? Tipsa gärna!!

Fast om jag ska vara riktigt ärlig, skulle jag hellre ha en guldpläterad Porsche. Faktiskt!

image116

Vichy Normateint

Är det någon som har testat Vichys Normateint? Tydligen ny här i Sverige, har sett den här bilden på det flytande ansiktet sedan i våras i Tyskland. Från vichy.se

    "Normateint fördelas jämnt på huden i ett fint nät som tillåter huden att andas, som inte täpper till porerna utan gör huden mjuk och smidig. Täcker orenheter utan att ge ett "kakigt" intryck. [...]
    Sebumresistent teknologi som absorberar överskott av sebum och ger ett jämnt och matt resultat.Zincadone ATM som synligt minskar orenheter.Thermalskt källvatten från Vichy."

Borde ju vara rena rama underverket för min hud? Värt att testa kanske för 185 kr =) Eller ska jag hålla mig till mina 350+ kronors foundations? ;-)

image112

Makeup-sets på Strawberrynet

Gillar du små set av olika grejer eller tycker det är kul att testa mindre storlekar på flera produkter? På strawberrynet finns det en sektion som heter "Gifts & Specials", där du kan söka ut paket till män eller kvinnor inom parfymer och smink. Jag tar mig en titt under "Make Up Set - Cosmetics & Make Up" tror jag, vad annars! Jag använder ju inte parfym och killen där i Tyskland får väl köpa nåt eget till sig på taxfreen! ;-)

Listan av de olika märkena är ganska lång, vilka ska jag titta närmare på? Paula Dorf tror jag, Sminkan har ju fallit för en del av deras skuggor. Men den enda som finns under Paula Dorf är något som ser ut som airbrushmallar för läpparna? Paula Dorf - Lip Color - Air Kiss Kit. Eller? Jag förstår inte..... Gör ni? 191 kr kostar detta iaf om du är sugen!

Nej, jag backar och väljer Yves Saint Lorent istället. Läste just i Amelia om en foundation de har för 700 kronor nånting. Vad har de mer att erbjuda? Yves Saint Laurent - YSL - Complexion - Radiance Expert Kit. Kanske kan vara nåt! 406 kr kostar de hos strawberrynet. Eller denna kanske, Yves Saint Laurent - YSL - MakeUp Set - Variation Couleurs Makeup Palette. 1 puder, 1 rouge, 4 ögonskuggor, 4 läppglans/läppstift och en liten tub mascara, 398 kr mot normala 528 i affären. Tja, varför inte!

Backar igen och tittar vidare i listan. Denna gång fastnade jag för ett märke jag inte hört talas om förut - L´Occitane. Setet innehåller 3 mycket söta läppglans i burk - L'Occitane - Lip Color - Sweet Trio Lip Gloss. Har ni sett så söta dom är? Påminner lite till utseendet om Badgerburkarna, eller? 300 kr för dessa tre, prisvärt tycker jag! Smakerna är ju to die for också, vanilj, söt honung och ros - mumma!  

Jag avslutar med det självklara temat för oktober, fast jag skäms tyvärr över att jag helt glömt bort det... Oktober är bröstcancer-månaden, där en väldig massa företag säljer produkter där en del går till forskningen. Även Stila har ett rosa bandet-vara, Stila - Pink Ribbon set. Detta set innehåller 2 ögonskuggor i lila nyanser, ett rouge och ett rosa läppstift. 235 kr, men det står inte om något av pengarna går till forskningen tyvärr.

Nej, jag stänger ner fliken och går och kolla på tv istället, jag kan ju inte lägga alla pengar på smink! Eller? ;-)

image110

Kleiner Liebling

Besök gärna min andra blogg också, Kleiner Liebling. Den är om allt annat än just smink! Lite djupare grejer...

---> http://kleineliebling.blogg.se/

Önskelistan från Benefit

Åh, jag är kär i Benefit och deras söta förpackningar! Someone shoot me!! (Dessa förpackningar är iofs inte så söta, de har ju andra som är snyggare. Är mer innehållet jag är ute efter i de på bilden!)

image104

# dr. feelgood - an invisible balm for matte skin. Låter som nåt för min oljiga hud.
# pocket pal - a rosy lip tint and gloss on the go. Jag gillar stainers!
# eyecon - the eye cream with fading action. Bra för att få bort mörka ringar och lyfta hela ögat med ett fint lyster.
# brow zings - the ultimate eye brow kit. Vax och skuggor i färger som ser naturliga ut. Yes please!
# silky finish lipstick - for the softest, sexiest lips. Ser helt delicious ut!

Jag säger som Alex Schulman - GE MIG! VILL HA! CRAVINGS!!! ;-)

Välkomna!

Välkomna ni nya läsare! Antar att ni kom via Sublimt! =) Ha skoj och lova att ni kommer tillbaka! ;-)

Åh andra sidan.... 2004!

2004 hade jag lite koll iaf =) Fast här skulle jag på fest, klart jag sminka mig då =) 2003-2004 var jag singel och tog 100 bilder om dan på mig själv... Klart någon blev bra! 2004 vägde jag ca 60 kg, på bilden från 2000 väger jag nog drygt 75 kg. Idag väger jag 68 kg, på väg mot 65.

image102

Ok - 7 år sedan då!

Denna bild togs i maj 2000. Då var jag 22 år gammal och hade haft tandställning i nåt år. Dessa bilder är de tidigaste jag har i datorn på mig, ska ta och scanna pappersbilder senare. Då, 2000, var jag tydligen road av att plocka mina ögonbryn. Men smink var inte så kul, fettet i pannan kan ju alltid användas till nåt...

Mysko.

image101

16 oktober 2006 - 10 oktober 2007

Är det bara jag som tycker att jag ser bättre ut ju äldre jag blir? Passade nog inte riktigt i lugg.... Eller så har jag bara bättre produkter nu mot vad jag hade då.

Vänstra bilden togs 16e oktober 2006 (då tog jag inte bilder på mig själv varje dag! *rodnar*) och den högra togs idag. En hel livstid emellan.

image100

Hur såg du ut för ett år sen??

Dagens - frostbitten

Idag gjorde jag ett foundationsexperiment. På högra ansiktshalvan hade jag Bobbi Brown, på vänstra Mac. Båda är täckande, oljefria foundations som kostar som ett mindre hus. Syftet var att testa dem mot varandra såklart, för att verkligen se hur de såg ut direkt på huden och senare under dagen. Tyvärr blev bilden väldigt oskarp, önskar jag hade en bättre kamera än min mobilkamera.

Jag gjorde verkligen ren huden innan med Sukí Lemongrass Cleanser och använde sedan Sukí Velvet Facial Cream. Borsten gjorde jag rent igår, så here we go. Tog lika mycket av båda men tyckte att Mac´s var mycket drygare och täckte bättre. BB´s flöt in i porerna på kinderna och även på torrare partier. Normalt gör jag inte ren huden innan jag sminkar mig, brukar ju alltid duscha innan jag går ut. Kanske var det för torrt mot vad det brukar vara. Resultatet var iaf inte bra på BB-sidan.

Jag hade faktiskt puder över ska tilläggas, Clarins Mattifying Powder (tror jag den heter, orkar inte kolla) för att dämpa skinet om det blev nåt. När jag kom hem från min tur på stan var det helt klar Mac-sidan som klarade sig bäst. Täckte fortfarande bäst och såg snyggt ut.

Jag ska testa igen, byta sidor och ha lite normalare premisser.

Övrigt idag var grå matt skugga från Urban Decay - Revolver, rosa cybershadow från Makeup Store - Babydoll, High Beam från Benefit på ögonbrynsbenet, ögonbrynsskugga från HM, Concealer från Makeup Store, Dallas rouge från Benefit och slutligen Benefit Läppbalsam.

Ganska mesiga sminkningar på sistone, men det matchar mitt humör lite. Drog till med stort hår istället, tredje dagen utan att tvätta det tack vare label.m torrshampo och att det är lite lockigt (blir ju inte så fett från hårbotten då). Tuperade lite, kramade in lite mousse och sprayade. Voila, big hair! =) Syns inte på bilden dock, drog det bakom örat för bilden....

image98

Min första eBay-besvikelse =(

Tyvärr ville inte personen/företaget som sålde dr. Brandt No More Pores skicka den till mig i lilla Sverige =( Så jag får vänta tills den dyker upp som "worldwide" (de shippa bara till us och uk, missade det) eller köpa den på Strawberrynet. Som tur är fick jag pengarna tillbaka direkt. Verkar vara en schysst säljare iaf! =)

The Body Shop - Lip & Cheek Stain

Tack vare SantaCarolina fick jag tips om The Body Shops Lip & Cheek Stain, så den gick jag och köpte idag. Testade lite på handen och det var en ganska skir, men snabbt torkande röd färg. Ska bli intressant att testa på läpparna. Benefit har ju en liknande stainer, men dels kostar den dubbelt så mycket, dels blir det ingen resa till Berlin på ett tag för mig =( Pojkvännen är på konsultuppdrag i Brasilien ett tag framöver... Förhoppningsvis får jag åka dit och hälsa på istället!!

Apropå tips, Sublimt tipsar om möjligheten att köpa en Lancôme mascara på Beauty Planet för 99 kr, själv beställde jag en Lancôme Hypnôse, vad tycker ni som testat den om den? Har tidigare använt L´extreme och gillar den mycket - även om den inte ger så fylliga fransar.

Katrinplommon ute och inne!

Sitter med magknip pga att jag ätit katrinplommon... Ska inte orda mer om det men det får bli ett kort inlägg....

Dagens är iaf den flytande, plommonlila, ögonskuggan från Yves-Rocher. Jättesvår att få snygg, jag föredrar puderskuggor. Grund med Mac, Benetint läppbalsam och Dior Maximeyes. Snart dags att färga babyhåren i pannan på nåt vis... Under ögonbrynen har jag förresten Benefits High Beam. Riktigt cool produkt som förhöjer utseendet tycker jag iaf =) Recension på den kommer senare.

image96

Förresten, finns långt gående planer på att jag ska börja sälja smink för ett företag, homeparty-style. Och nej, det är inte Oriflame eller Mary Keys. =)

Svarta naglar!

Jag undrar vad folks syfte är med att skriva en negativ kommentar? Är tanken att dom ska skriva nåt taskigt för att jag ska börja gråta eller i detta fall - klippa mina naglar?

    Anonym om Dagens nagellack
    huh, vad hemska naglart

Jag svarade:
    Tack Anonym! Gillar dom också!! Dom är riktigt coola nu ikväll då jag lackat dem i svart!!! :D

Sen får jag ju trevliga kommentarer också, jag väljer att fokusera på dem tror jag!
    Lidi om Dagens nagellack
    jag bara älskar längden, brukar du lyckas få dem bli ännu längre? kram

Så är det väl att blogga ibland antar jag! Nu till frågan i ovanstående kommentar: så långa som dom är nu är nog mitt max tror jag. Inte för att dom bryts eller stör på något vis, men jag tycker inte det är så snyggt med mycket längre. Men jag filar dom inte alls just nu, just för att testa hur långa de kan bli!

Svart lack från Depend!
image95

Dagens eBay - dr. Brandt No More Pores

Blev ett spontant hemklickande av dr. Brandt No More Pores igår på eBay - US $19.01 plus US $3.50 i frakt. Rimligt väl? Testade den när jag var i Stockholm senast och har även försökt klicka hem den förut men det blev för dyrt då. Men 149 kr för den här, inte fy skam? Kostar den inte 400 kr eller nåt här hemma?



80-talet anfaller! Bilder av händelsen!

Igår tillbringade jag en dryga 20 minuter på att krusa mitt hår! Delade upp det i sektioner och körde igång. Blev riktigt bra tycker jag! Dessutom använde jag torrshampot och glanssprayen över, men antar att det kräver mer övning för att lära sig vad som behövs. Ganska stora krus, inte alls så frissigt som min gamla krustång gjorde på det riktiga 80-talet.

Mamma tyckte det var ashäftigt, håret känns nu tredje dagen otvättat som inte fräscht, men inte riktigt lika äckligt som det brukar. Lockarna gör helt klart det mer luftigt.

Åh, måste scanna lite gamla foton på mig, vore kul!!

Hårvårdsbaren for the win!

Idag blev det först en tur till Rekryteringsmässan i konserthuset, jag klädde upp mig ordentligt i killer heels som inte dödar nåt annat än mina fötter... Kände mig så knäckt där nere, fanns inga företag jag egentligen vill jobba för och det är bara triiiiiiiiist =((

Så vi tog en fika och sen gick vi en tur på stan. Jag köpte lite grejer på Hårvårdsbaren som jag ansåg mig behöva! Yay for shopping!

# Color Glow, mousse Love Brown från Goldwell. Volym och färg för varma bruna toner.
# Dry Shampoo, från Label.M. Ett torrshampo i sprayform, nån som testat och vet om det är bra?
# Color Care Shielding Shine Mist från Matrix. Glansspray för färgat hår.
image92

Håret har inte börjat mattas än, men jag vill gärna ha lite mer glans.

Förresten glömde jag testa High Beam innan jag gick på mässan idag, dock testade jag några av penslarna. Herre min ... för concealerpenseln, underbart =) Äntligen ett jämnt och fint resultat! Likaså med läppenseln och Benetint, perfekt. Japonesque har kvalité på sina grejer tydligen!

Tre paket hämtade!

Är det inte underbart att gå till posten och hämta grejer man beställt och väntat på? I detta fall är det tre paket som kommit samma dag som jag fick gå och hämta på väg från stan. Yay!

image90

Så vad innehåller dessa olika paket då? Ett av dem är från USA också, märkt Cosmetics. Spännande!!

image91

I paketet från USA gömde sig High Beam från Benefit som jag vann på eBay förra veckan. Väldigt snabb leverans Indeed! Ska bli spännande att testa den ordentligt imorgon, nu tog jag bara lite på ögonlocket för att se effekten.

I det vänstra paketet gömde sig en krus-/plattång. Förmodligen inget bra men den ska också bli spännande att testa ordentligt. För 11 kr + 55 kr för porto köpte jag denna på Tradera. Mamma sålde min egen krustång på Tradera för några år sen, snacka om ironi!

I den stora lådan kom grejerna från Satine som jag beställde förra veckan! Jag har ingen bra peeling just nu, så tänkte testa Sukís Lemongrass Cleanser som jag hört så mycket om. Min hud är verkligen trött på mig just nu. Jag beställde också ett litet penselkit från Japonesque, med ögonskuggapenslar, concealerpensel, läppenna och en blushpensel. Sist men inte minst kunde jag ju inte låta bli att köpa Fast Lash, Lipgloss Bitch hyllade ju nyligen denna och jag är ju en sucker för allt hyllat - kunde inte låta bli!

Nå, avundssjuk? ;-)

Dagens - oktobersol!

Det är så härligt med strålande solsken i oktober! Åh vad jag älskar hösten!

Idag blev det en tur på stan med bästisen, ingen av oss har pengar och kände nog egentligen inte för att gå på stan. Så vi gick bara igenom alla våra standardställen och titta lite. Jag såg till att hon blev sminkad på Body Shop förstås, himla snyggt med grön skugga =)

Dagens blev rätt enkel med kajalpennan Old Moss från Make Up Store. Basen är Studio Fix från Mac, tänkte testa hur den blev med pensel och jag tycker nog att den blev riktigt bra. Täcker bättre än Bobbi Brown och just med pensel blev det suveränt. Like it! Kass bild dock, kunde inte låta bli att kisa i solskenet.

image89

Yellow Submarine

Idag matchade jag gula och blå detaljer på min grå topp, så det blev en grå matt ögonskuggebas från Urban Decay (revolver), neongula skuggan (neon) i ögonvrån och den petroleumblå (rec), båda från MakeUp Store, i yttervinklarna och på nedre delen av ögat. Lite spacigt kanske.

Mascaran var Lancomes Virtuos, ni kan ju se själva varför jag är lite missnöjd med den, ser väldigt dystert ut. Dessutom är det hemskt vad rynkor jag fått under ögonen. Iofs så kisar jag väl en liten aning men det är nog verkligen dags att alltid grunda med ögonkräm och grejer nu!

image86

Uppdaterad:
Hela ansiktet och en del av toppen. Tog tyvärr ingen större av hela, men den är från HM iaf, den med träden och en flicka.


Lancome Virtuos

Ok, jag är uppenbarligen sminkanalfabet, men jag får inte till det med Lancomes nya mascara Virtuos. Mina la sig ner som trötta spindelben. Hur ska man hålla borsten egentligen?

Tur jag bara har en provflaska, trist om man lagt 255 kr på den och den alltid kommer bli så här kass på mig.

Åh, Rocketqueens borstskola!

Apropå min okunniga recension av foundationborste häromdagen:

Läs Rocketqueens underbart uttömmande borstskola!!

RSS 2.0