Yay igen!!

Igår bokade jag och pojkvännen flygbiljetter (för 158 kr) till Hamburg (eller Lübeck egentligen) och tågbiljetter från Lübeck till Berlin (för 570 kr) den 13:e september!!!!!!! Yay yay yay! Långhelg i Berlin i love it! =)) Inte träffat min nallebjörn sedan midsommar, ska bli så kul att återse honom och se hans lägenhet och Berlin!

Yay yay yay!


Äntligen Tyskland igen!

Yay! Idag har jag äntligen bokat nya biljetter till Tyskland! Pojkvännen har fått jobb i Berlin så det ska bli så grymt spännande, tror inte jag har varit där förut. Dock måste jag vänta 52 dagar till, först i oktober börjar RyanAir flyga till Berlin från Skavsta...

Men ändå... YAY!

Fotboll?

image75Var idag på matchen mellan IFK Norrköping och Sylvia på Idrottsparken. IFK leder superettan på 47 poäng och Sylvia ligger på 13e plats med 20 poäng. På papperet - en promenadseger för IFK. Men icke.

Trots 12 780 i stort sett IFK fans på läktaren spelade IFK riktigt oinspirerat och tråkig fotboll. Jag är ingen fotbollsexpert men det var tråkigt. 0-0 i halvlek och till slut blev det 1-1. Men hallå liksom....

IFKs hemsida

Åååh...

När jag promenerar passar jag på att lyssna på musik. Gör det sällan annars, är för rastlös för att bara ligga still och lyssna så det blir mest när jag går eller slösurfar.

Iaf. Donna Summers Love to love you baby kom upp en gång, och sedan dess har den kommit upp flera gånger. Har så svårt att låta bli att dansa och åma mig när jag hör den! Farligt!

Snyggo!

Bara för att den här killen är så grymt snygg så måste jag länka till hans låt på YouTube! Förutom att han säkert är 100 år yngre än mig, upptagen med nån chic donna och knappast bor granne med mig, så gör han mig iaf knäsvag. Hot, hot, HOT! Dessutom är den här låten han spelar in live i video riktigt jävla bra. Skickade ett mail till honom och han är riktigt ödmjuk dessutom.

image74

Här är hans video på youtube

Augustifesten

Dags för årets Augustifest, det sista enligt NT. Nästa år kommer karnevalen tillbaka, hoppas de inte tar bort musikfyrverkeri-SM bara, enda bra med hela festen!

Kolla mina "fina" sekvensfoton!

image65
image67
image68
image69

image70
image71
image72
image73

Gifflar med vaniljkola

image64

Idag var jag sugen på fikabröd, det ser ni väl på bilden att jag ganska ofta är? Vanliga gifflar är jag lite trött på, kanel-smaken är liksom lite overrated. Så jag köpte den nya smaken, vaniljkola.

Gifflar är i sig alltid goda och saftiga, enkla att äta och lätta att dela med sig av (även till änder). Vaniljkolesmaken var helt ok, kanske inte det godaste jag ätit i kaffebrödsväg men helt ok. Så fluffiga som de ser ut på bilden var de iaf inte, de var mer ihoptryckta och kolan hade liksom läckt ut en aning.

Betyg: 3/5

image64
Bild från pagen.se

Äntligen lite sol!

Äntligen lite sol idag! Började med att jag gick en promenad i Åbackarna med pappa och min styvmamma, sedan fikade vi på Fräcka Fröken där jag tog en sagolik Greken, för att sedan åka med mina bästa vänner till Ensjön för att bada. Vi åkte dit först runt 17 så det var ju inte så varmt längre men det var riktigt skönt ändå.

Köpte med mig gifflar också som vi matade änderna med, förutom att vi åt några själv förstås. En var så kaxig att hon åt direkt ur handen på mig. Förutom två vita ankor fanns det bara honliga gräsänder. Var var alla karlar?

image63


Imorgon ska det bli regn igen =) Fast imorgon börjar augustifestivalen med, fyrverkerier och grejer så det gör inte så mycket. Bara det inte spöregnar förstås, det är inte så kul...

Just nu: So you think you can dance? Jösses, ja det kan dom!!!!

Gnäll!

Hatar folk som gnäller! Ergo, jag hatar mig själv!

Åhh, hangover

Lördagens fest hos bästisen och utgång på anrika och ärevördiga Palace slog fel som vanligt. Blev fullare än fullast och gick hem i ilska kl 2. Stackars min vän, jag var inte snäll mot honom... =/ Men jag hade snygga t-shirten från HM med träden och flickan och mina snygga bruna sandal-klackar - plus att jag naturligtvis var fabulous som vanligt. Träffade en massa föredetta kurskamrater och arbetskamrater och hade riktigt kul! Tills jag svepte 4 shots på 15 minuter och fyllan slog till....

Usch... Söndagen var inte kul, men vännen jag var så elak mot är storsint som fan, han bjöd mig på mat och allt.

Idag är jag bara hemma och tycker synd om mig själv. Har inte gjort ett dugg, mer än diskat och sopat lite hemma. Har en massa hoyor som blommar så det är skräp överallt. Och katthår. Kan inte hämta ut ett paket från HM för jag har bara 100 kr på kontot och ingen lust att laga mat heller...

Jag är helt knäckt.

Dagens hemlighet

Jag somnar alltid med den andra kudden i famnen. Utan min andra kudde och helst Wendy brevid mig kan jag inte sova.

Ensam? Jag?

Meningen med livet?

När jag gick hem till mamma idag lyssnade jag på Christer i P3. Idag var ämnet meningen med livet, och jag valde att ringa in och kom fram på andra försöket. Tyvärr fick jag inte vara med i radion men jag diskuterade detta med mamma senare iaf.

Jag tror att meningen med livet är att utföra något. Kanske inte en specifik handling eller gärning, men för mig vore det alltför meningslöst att enbart vara här för att ha roligt och festa. Förvisso är detta en effekt av att det inte roar mig, men jag tror ändå att man är satt här för att lära sig något och förmedla det vidare.

Själv har jag byggt upp en community för sköldkörtelsjuka - thyroid.se - vilket givetvis är något jag är stolt över. Inte en lika stor gärning som om jag istället byggt Lunarstorm, men allt är ju relativt. Det viktigaste är att när man ligger på sin dödsbädd ska man inte ångra allt man inte gjorde utan livet består i olika prövningar som människan måste igenom.

Orkar inte riktigt utveckla det här just nu. Vad anser du om detta?

Varför jag sa upp mig

26 juni sa jag upp mig från mitt arbete som telefonförsäljare. Anledningen till att bägaren till slut rann över var min manliga chefs inställning till kick-off aktivitet.

Så här har han tänkt: För någon vecka sedan presenterade vår chef att vi den 24:e augusti ska vi 20+ anställda iväg på Kickoff, på vår egen fritid men betalt av If. De aktiviteter som skulle ske var paintball, spa, motorcross av nåt slag och nån modevisning av nån på TV4. Kul alltihopa!! Jag älskar både motorfordon och skönhetsvård så jag såg givetvis fram emot detta. Idag på vårt veckomöte berättar han att tjejerna ska iväg på spa och modevisning och killarna på Paintball och motorcross.

...

Jag blir fullständigt vansinnig. Jag förstår att alla inte kan göra allt samtidigt för det finns det inte plats för, och jag förstår att vi ska göra olika saker etc etc. Vad jag fullständigt inte accepterar är att vi inte får något val utan delas in utifrån vårt kön. Varför ska jag som tjej placeras i ett fack som säger att jag bara ska bry mig om mitt utseende och killarna ska göra tuffa actiongrejer?

Till saken hör att vi har en kvinna med reumatism, så visst är det jättekul att hon kan följa med för en gångs skull. Men jag accepterar inte att jag inte får välja vad jag vill göra på kickoffen. Jag som motorintresserad sminkfreak som dagligen sminkar mig och lägger stor del av min budget på smink men inget på actionsporter tycker det vore
jättekul att få göra nåt annorlunda. Tänk om killarna fick chansen att gå på spa och få fotvård och varva ner och vi tjejer få testa nåt häftigt som ger oss kraft och självförtroende?

Argument från deras sida: du har ju val! Att komma med eller inte! Varför de olika aktiviterna inte kan lottas ut: då kommer ju alla gnälla över vad de fått! Varför inte alla får rangordna vad de helst vill ha och sen lotta? Ooooh
nej.

Det är ju inte bara detta som fått mig att säga upp mig utan mycket andra problem, men detta gjorde mig så förbannad att jag helt enkelt inte tar det längre. Jag tänker inte acceptera att ingå i urvalsgrupper baserade på mitt kön på min arbetsplats.

Vad anser ni om detta?

Utmaning!

Kunde inte sova inatt så jag låg och tänkte på min personlighet, och funderade ut en (i mitt ödmjuka sinne) ganska bra metafor - nämligen att jämföra personligheten med en sak.  Läs min metafor först, och skriv gärna en egen i din blogg. Skriv sedan en kommentar hos mig så lägger jag en länk till din blogg =)

image62Det jag insett om min personlighet och hur jag uppfattas av andra går att formulera i termer av att jag är som ett Kinderägg. Mitt smink (som ibland är neutralt, ibland galet), min klädstil och andra yttre attribut är som folien på ägget. Jag klär mig inte så galet så jag sticker ut, utan jag är som de där äggbrickorna Kinderägg säljs i. Alla ägg ser likadana ut men man vet att innehållet är olika.

Chokladlagret är det alla ser som pratar en stund med mig. Jag är ganska reserverad som person (eller kanske tom blyg och rädd att andra ska uppfatta mig som ointelligent) och många ger mig aldrig en chans utan dömer mig för mitt folie. Men alla som någon gång köpt ett kinderägg vet att det är god choklad under folien. En del nöjer sig med detta och kastar bort innehållet, medan andra öppnar det gula ägget inuti och monterar ihop leksaken. En del leksaker behöver inte monteras alls, sådan är inte jag inuti. Jag är en av de ägg som du måste ha en manual för att sätta ihop och det kommer en massa klistermärken och grejer för att den ska bli komplett. I bästa fall hör jag ihop med ett annat kinderägg också.

En del människor slänger sedan bort grejen de monterat ihop, andra samlar på dem i en lång rad och ställer dem på skärmen på kontoret eller på spisfläkten i köket. Visst är det aldrig något värdefullt i dessa ägg, men skulle fler människor i min omgivning bry sig om att komma djupare under mitt skal skulle de hitta en veritabel guldgruva.

Min poäng är iaf, att min personlighet och hur andra ser på mig beror på hur djupt de väljer att öppna ägget. Väljer du att rata mig i godishyllan för att du inte gillar choklad eller du tycker min hög med äggkompisar ser tråkiga ut så är det i slutändan du som förlorar på det. Alltför många människor ratar mig utan att de någonsin ens först montera ihop allt enligt manualen.

Så. Hur skulle du beskriva din personlighet utifrån en sak?

RSS 2.0