Härliga höst!

Jag älskar verkligen hösten och då oktober i synnerhet. Se bara på dessa vackra höstträd! Nu åker jag iofs till Brasilien, men det gör jag ju först när hösten övergår i vidriga november!!!

image135

image136

Ratatouille

Tittade just på Ratatouille, behövde muntra upp mig lite. Bra film, mycket bra gjord och väldigt rolig =)

image134


Fast jag är nog inte så mycket muntrare. Låg mest och tänkte på hur mycket roligare den hade varit att titta på tillsammans med Daniel. Nästan all film jag sett senaste året har varit med honom. =(


Heartbroken

Jaha, så var man singel då, på eget intiativ trots att jag nog älskade min Daniel en hel del... Det blev för jobbigt med avståndet till slut. Vi var nog inte på samma sida boken heller direkt. Bara att se glad ut och gå vidare även om det värker i hela kroppen.

Vad gör ni denna höstdag då?

Snygga kläder på Indiska!

Åh, Indiska har blivit riktigt Odd Molly-influerade på sistone! Köpte den svarta klänningen Nadine igår och såg även den ursnygga ulljackan Versaille de fått in. Så fin verkligen!


image133Blommande Hoya

Har en klättrande hoya som helt plötsligt efter 3 år eller så, bestämmer sig för att blomma. Och det rejält, har väl 20 klasar på den nu! Aldrig fått blommor på den förut så visste inte ens hur de såg ut. Visst är de vackra?

image130

Wendy rädd för dammsugaren?

Om nu Wendy och alla andra katter är så rädda för dammsugaren... Varför sitter hon då där hon sitter?

image128
image129

IKEA-hack! Odd Molly-matta!

Jag gillar verkligen Odd Mollys kläder, jag har en jacka från förra året med bruna rosetter på som jag verkligen älskar. Så när jag och bästisen var på IKEA senast blev jag inspirerad av Odd Molly och bestämde mig för att göra en helt unik matta!

Just då hade dom mattan Roskilde för 15 kr styck, i en turkos färg och en vaniljvit. Min tanke var då att sy ihop 6 av dessa mattor med lask-stygn för att på så sätt göra den helt unik och häftig! Mattorna kostade totalt 60 kr, sammetsbanden 192 kr och en massa frakt och mamma hade vitt bomullssnöre. Bara att sätta igång!!

Steg ett: material
Mattan Roskilde, sidenband (35 m, hade kanske räckt med mindre men men...), vitt bomullssnöre, stora nålar och tid.

English: the carpets Roskilde, velvet ribbons, cotton twine, needles and time.

Steg två: Sy ihop mattorna
Steg två bestod i att sy ihop mattorna. Vi valde att bara ta 4 av de 6 tänkta mattorna. 6 blir så stort tänkte vi, men nu när jag ser det färdiga resultatet kanske det hade varit snyggt med 6 iaf. Har du ingen underbar mamma till hjälp får du väl be din sambo att sy eller nåt! Tanken med att sy ihop dem är naturligtvis att de ska hålla ihop bättre och att sammetsbanden inte ska gå av om man snubblar på en mattkant etc etc...

English: This stage was about stitching the carpets together. This was to avoid them from breaking up or tearing the velvet ribbon if you got stuck in the carpet edge or something similar.

Steg tre: ihopsydda
Resultatet. Kanterna la sig sedan över varandra istället, vilket blev snyggare.

English: the result of the stitching.

Steg fyra: Sammetsbanden
När mattorna var ihopsydda, fyra st, så var det dags att börja laska med sammetsbanden. Mamma började i mitten, eftersom det där ska vara ett snyggt kryss som liksom kröner mattan.

English: After the stitching it was time for the ribbons. My mom started in the middle to get a nice cross in the middle of the carpet.

Steg fem: färdiglaskat!
Sådär, så här blev det då alla sidor och de ihopsydda sidorna var färdiglaskade!

English: done!


Resultatet:
Resultatet blev väl helt ok tycker jag! Hade varit snyggare med 6 mattor trots allt, men det är ändå en unik och häftig matta!

English: an uniqe and cool carpet!


image127

Oh herregud!

Läste just på mitt ex blogg, Kari, som jag var ihop med mellan 1996-2003. Hjälp, lång relation... Iaf. 3 månader efter att han dumpade mig blev han ihop med Veronika och nu väntar dom barn!

Fan va deprimerad - och  glad för hans skull! - jag blev nu. Fan!

RSS 2.0