En röst i natten

Jag vet att det bara är mina närmsta sörjande som läser denna blogg, så den blir ju lite censurerad då tyvärr. Jag vet också att det inte är särskilt kul att läsa en blogg där skribenten bara gnäller och mår dåligt, men det är väldigt svårt att skriva hur underbart livet är när det bara är trist och tråkigt och meningslöst. Jag försöker tänka positivt, att jag iaf inte har AIDS, bor på gatan och har 10 syfilissmittade barn, men det hjälper inte riktigt.

Jag har en bra lägenhet, en tjatig katt, massor med prylar och möbler, pengar på kontot och mat i kylen, kläder och smink i överflöd. Dessutom har jag en pojkvän, tråkigt nog bor han i Tyskland men vad gör det! Lite kärlek en gång i månaden är ju mer än vad Ensamma Emma och Tråkiga Torsten får!!

Tråkigt nog lever jag i en värld där lycka inte längre räknas i saker. Det räknas i antalet vänner, antalet upplevelser och antalet svensson-moments. Och både mamma och pappa bara tjatar och tjatar om att söka jobb och vara aktiv och woooho. Livet är sååååååååå enkelt.

Facebook tex, finns det nåt mer deprimerande? Känner knappt någon att lägga till. Och arbetsförmedlingens hemsida, hur gör folk som hittar jobb? Det känns som om jag är för gammal för att ta vilket skitjobb som helst bara för att försörja mig. Jag behöver hitta det där jobbet som jag trivs och stannar på - som är rätt för just mig. Alla säger åt mig att det kommer men när? Är jag så värdelös att jag inte är värd nånting för någon alls?

Jag vet att jag är smart, lär mig fort och kan väldigt mycket, men uppenbarligen räknas jag inte. Jag är bara glad att jag inte har en familj att försörja också och att det är smink och inte knark jag konsumerar. Alla, från mamma och pappa till mina vänner värderar mig i om jag har ett jobb eller inte.

Blir så jävla trött på att må dåligt och behandlad som en mindre vetande.

Pfft

Bilsäljare blir jag tydligen inte heller...
Hur gör man för att uppnå sina drömmar egentligen?

Fråga om Berlin

Fick en fråga i ett tidigare inlägg:

Postat av: L.N
Hej. Jag halkade in på din blogg här och såg att du varit i Berlin. Jag ska åka dit i mitten av november och hälsa på min syster o hennes kille som ska bo där. Jag undrar bara om du vet några bra ställen att äta på och om du har något tips på något ställe att gå ut på. Vill "överraska" dom med att veta lite om Berlin... =) Men de är rätt svårt att hitta vettig info om Berlin på nätet, några tips på sidor att kolla på? Tack på förhand. // L.


Berlin är en helt underbar stad, jag är säker på att du kommer gilla den! Men varför inte låta din syster vara din värd och du kan vara en fullfjädrad turist?

Men ok, XII Apostles har goda och enorma pizzor, finns i Charlottenburg och nära Museum Island. Sedan är sushi gott och billigt i Berlin. Men egentligen har jag inte restaurangtips eftersom jag gillar all mat!

Klassiska sevärdheter är ju dom som jag lagt upp bilder på. Tv-masten med dess utsikt (bered dig på lång kö), Zoologischer Garten, Tiergarten, hela innerstan med Ku´damm... Tänk på att alla affärer är stängda på söndagar, så ska du shoppa får du göra det andra dagar. Turistgrejer och restauranger är öppna dock.

Kolla på www.berlin.de, där borde finnas en massa. Googla på Berlin, måste ju finnas hur mycket som helst där ute!


Berlins turistattraktioner - bilder

Torsdag 13 september
Detta är det nybyggda Hauptbahnhof, flera våningar högt och med massor med butiker. Otroligt imponerande bygge. Hit kommer s-bahn, u-bahn och regional- och internationella tåg. Tar du SJ till Berlin är dit hit du kommer.

Detta är kupolen på Reichtag, alltså riksdagshuset. Kupolen är också en ganska ny grej, den tidigare blev förstörd i Berlins rika historia, nån gång efter kriget tror jag.


Reichtags entre, underifrån.




Kupolen inifrån. Runt kupolen finns en bildberättelse om riksdagshuset självt. Visste ni att Hitler aldrig satte sin fot inne i riksdagshuset? Detta eftersom det hade brunnit ner nåt år innan han tog makten och användes inte i krigsåren.



Fredag 14 september
Korsningen Kürfustendamm - Joachim-Freidrichstrasse, där Daniel bor.



Denna kyrka blev svårt bombad i kriget och efteråt visste man inte riktigt vad man skulle göra med den. De bestämde sig för att inte restaurera den, utan låta den stå bombad som ett monument. Tror den heter Jungfrukyrkan, men jag kan ha fel.

KaDeWe






Lördag 15 september

Victorymonumentet och utsikten mot Brandenburger Tor därifrån toppen. Smal och lång trappa upp till toppen, men det var härlig utsikt. Precis när vi stod där och tittade var det en man som gick ner på knä och friade. Såå romantiskt =)
Ryska krigsmonumentet, komplett med tanks och allt.




Brandenburger Tor. Ganska intetsägande torg men fin port. Här gick förut muren.




Judemonumentet, som består av ett antal betongblock som symboliserar antalet mördade judar i förintelsen.


Ett museum eller kanske nåt annat.




TV-masten, står på Alexanderplatsen i gamla Öst-Berlin. Vi gick aldrig upp där tyvärr.





Söndag 16 september
Zoologischer Garten!













Sony center på Potsdamer plats




Ett murmonument

Alltså...

Jag är expert på att må dåligt när jag vill må dåligt och bra när jag vill må dåligt... Så funkar människan, allt går att styra. Just nu mår jag bara dåligt, jag är så less och nere och trött på livet och allting. Inget fungerar som jag vill och det är bara tråkigt.

Vad gör ni en lördag när allt bara känns tungt?

Älskar dig härifrån till Pluto

Idag togs min mamma in på sjukhus för yrsel. Inget allvarligt eller nåt som hon inte kommer bli frisk ifrån, men för mig är varje liten krämpa som mina föräldrar drabbas av en påminnelse om att de trots allt inte är odödliga. De kommer inte finnas där för mig nån gång - om 100 år hoppas jag! - i framtiden.

För nåt år sen fick min pappa cancer i ena njuren, efter det fick han en liten stroke - förutom att han också har åldersdiabetes sedan några år. Mamma har lidit av högt blodtryck och förstorat hjärta ett tag. Men inga större grejer egentligen och jag har aldrig varit rädd.

Det är jag inte nu heller. Jag vill bara påminnera er få där ute att en dag är tiden ute och då kanske du aldrig fick chansen att säga det där som dina föräldrar så gärna vill höra från dig:

"Jag älskar dig härifrån till Pluto"

Min kärlek

Så här vill jag att min kärlek ska vara. Omöjlig för alla andra att förstå men så självklar för mig och den jag älskar.

image88

Läs om den söta lilla apan och hans kärlek till duvan här, på aftonbladet

66 channels and nothing on

Eller så illa är det inte, men jag har nu 66 kanaler från ComHem och alla - jag menar ALLA - har reklam SAMTIDIGT! Jag blir TOOOOOOOOOOOOOOOOKIG!

Zoologischer Garten!

image87


Idag var vi på Berlin Zoo och såg Knut! Han är rätt stor nu iofs, inte söta lilla isbjörnen längre men ändå gullig. Kommer berätta mer i kommande inlägg med bilder =)

Dagen i Berlin

Idag gick vi upp runt 12 - Daniel var rätt trött efter en lång jobbvecka - och tog s-banan till Tiergarten. Vi gick via Victorymonumentet, via Schloss Bellevue till Brandenburger Tor till Judemonumentet. Korrekta namn kommer i senare inlägg. Därefter gick vi in i Unter Der Linden till 12 Apostles och åt pizza. Det var vi värda tyckte vi, efter att vi promenerat i 3 timmar utan frukost i magen.

Därefter gick vi via en konstmarknad till tevetornet. Kön var rätt lång där så vi skippade den, hinner titta på utsikten i oktober. Därefter tog vi u-bahn till KaDeWe där vi lämnade tillbaka min Lancome-mascara. Daniel fick praktiskt taget dra mig därifrån, ville ju shoppa mer smink!!

Fick 30 euro på HM också av sötisen, så köpte en tröja och en petroleumblåå halsduk. Är så otroligt trött nu så tror att jag ska sova en stund.... Ikväll ska vi beställa hem Sushi och se på film. Ingen av oss orkar gå en meter till....

Ku´Damm

Ku´Damm är Berlins shoppinggata nr 1! Där finns alla kända stora dyra märken, som Valentino, Sonia Rykiel, Gucci, Armani... Fasiken kan ju inte alla men nämn nån och jag kan nästan garantera att den finns på Ku´Damm, eller Kurfürstendamm. Gick gatan ner från Daniels lägenhet i Charlottenburg och gick ända bort till KaDeWe, förbi Europaplatsen alltså med den gamla bombade kyrkan.

Tog lite bilder iaf, men tog inte med mig datasladden sa får lägga upp dem när jag kommer hem. Berlin är en stad i min smak iaf!!! Exotiskt men ordning, precis som Singapore minus hettan!!!

Förresten...

Fick höra att vi är avlägsna släktingar till Siw Malmqvist!! Coolt!

Framme i Berlin

Igår åkte jag då äntligen till Berlin! För första gången till denna mäktiga stad och för första gången på två månader som jag träffar Daniel igen! Lycka!!!

Flyget gick bra, inga moln alls över Sverige så fick se det mesta. Öresundsbron syns från 10.000 meters höjd men inte Turning Torso! Så nu vet ni det! Sverige såg väldigt höstigt ut, upplöjda brunröda åkrar, myket vackert. Skillnad då i Tyskland. Visst är det upplöjt här med men fortfarande väldigt grönt.

Landade på yttepyttiga Lübeck flygplats och tog första bästa buss därifran till Lübeck ZOB, alltså tag- och busstationen (Hauptbahnhof). Väl där tog jag en kaffe och nåt wienerbröd och satt där med en bok i en timme och 20 minuter. Tradigt med helt ok. Satt lite på msn också, var lite för uttråkad. Tack för sällskapet Sanna!

Första tåget var helt ok, satt brevid en gubbe med tovade ull-kläder och tittade ut på landskapet. Flera gånger passerade vi hela fält med solrosor! Jättevackert! Andra tåget var jobbigt, bättre standard javisst men jag satt mot färdriktningen, det var mörkt ute och nu började jag bli rejält trött. Tack för sällskapet Christian!

Framme i Berlin efter 9 timmars resa! Daniel kom och mötte mig och så stod vi där i flera minuter och bara pussades och kramades. Så härligt att se han igen! Hauptbahhof i Berlin är helt nybyggt och helt fantastiskt stort! Tågen går på flera olika nivåer, jag tror det är 4 eller 5 våningar hela tågstationen. Såg en Starbucks där inne också, sa till Daniel att jag måste testa en Frappucino. Tur jag sa det till honom, för när jag fick klart för mig att det är iskaffe var jag inte lika sugen längre!

Vi gick direkt till Reichtag, alltså riksdagshuset. Fantastisk byggnad. De har insläpp till kl 22 och stänger kl 00, vi var de sista som kom in innan de stängde! Vilken tur! Väl uppe på toppen gick vi och tittade i alla fyra väderstreck på terassen och sedan tittade vi på bilderna om husets historia innan vi gick runt kupolen.

Jag var alldeles för trött och hungrig så vi gick ner ganska omgående, men jag hann se Hauptbahnhof, Brandenburger Tor, etc etc.. Tog bilder man de blev inte så bra i mörkret. Vi akte hem till Daniels fina lägenhet i Charlottenburg och åt curry som vi beställt hem. Sedan stupade vi i säng, helt slut båda två.

Han kommer hem på lunch snart, ska äta sushi och sedan blir det en tur pa Ku´damm!! :D

Finns Gud på IKEA?

Igår var jag och bästisen på Ikano och spanade lite. Hittade överkastet jag vill ha på Åhléns (mamma!) och köpte lite mattor på Ikea. Fick 6 st mattor för 90 kr, ska göra ett litet Ikea-hack senare när jag kommer hem. Ska bli Odd Molly mattor helt enkelt!! =))) Kommer bli assnyggt =)

När vi tittade på gardiner på Ikea blev vi lite förvånade, tydligen har de hängt upp tygerna på Gud! Eller vad står det egentligen... ?

image84


Norrköping i mitt hjärta - del två!

Norrköping är verkligen världens vackraste stad! Älskar att bo här och har iofs umgåtts med tankar på att flytta men vet inte vart =) Är inte bara familj och vänner som håller mig kvar här heller, utan det är staden som sådan.

På måndag kommer bilder på Berlin, men håll till godo med denna vackra bild tagen från min pappas balkong. Vilken utsikt va?!

image83

Min tatuering?

Ok, snodde dessa bilder från en annan blogg, men tyckte dom var helt fantastiska. Förlåt, men minns inte var jag hitta dom.....

Vill ha iaf!!

image81
image82

Nu ska jag gå till Lucky 7 och se vad de tycker =))

Småfisk?

Jag bryr mig väldigt mycket om mina vänner, stöttar och peppar och kräver att de gör något - vilket många givetvis inte kan hantera. De flesta människor kan inte hantera att man sätter krav på dem, de vill bara flyta omkring som om de vore småfisk i oceanen. Jag vill istället att alla ska bete sig som blåvalar, sila bort allt skräp och spruta ut det igen och se sig själv som oceanens härskare.

När man krävt tillräckligt mycket för länge, kan vännerna bara välja på att försvinna eller stanna.

The Face Transformer!

Alex Schulman skrev om den här face transformern idag -> http://morph.cs.st-andrews.ac.uk/Transformer/. Var tvungen att testa med en bild på mig såklart!!

image77image78image79image80

Baby, full, äldre vuxen och svart! Yikes!

Första gången i tights!

Idag hade jag tights, eller egentligen strumpbyxor, på mig för första gången sedan det blev mode igen! Antar att strumpbyxorna är från när jag senast hade tights eller kanske när jag hade en klänning på mig eller så. Länge sedan iaf.

Tröjan kommer från HM, höstens kollektion, linnet från Gina Tricot. Ser jag överjävlig ut?

RSS 2.0