Vardagsdramatik!

Ååååh vilken dramatik det var i morse! Ams ringde kl 9 och väckte mig, har de inte pratat med tillräckligt många arbetslösa där för att veta att arbetslösa människor sover länge? Nåja, jag gick upp och käkade frukost då iaf. Medan jag väntade på att ägget skulle koka ser jag att kön av bilar och lastbilar växer vid hamnbron. Bommen var nerfälld och där stod dom. Lääänge. Inget tåg kom och bommen höll sig nere.

Spännande va? Jag är så glad att mitt liv är så upphetsande!!

Kattankar

Jag går i kattankar. Jag älskar min Wendy, en birma som i år fyller 15 år. Vi har världens bästa band och kontakt, hon är inte en katt för mig utan mer en person. Wendy helt enkelt. Vi pratar om allt möjligt och gosar och kelar och lever ihop... Den bästa sambo man kan ha, förutom att hon aldrig städar efter sig, slarvmajjan!

Men jag tänker såklart, på vad som händer sen... Tror inte jag kan leva kattlös... Vi ska jag ha för ras då, fortsätta med birma eller ska jag ha nåt annat? Jag vill ha en lugn, tillgiven och social katt som inte klättrar överallt och skriker och domderar...

Nåt förslag?

Ahmen!

Varför kan dom inte godkänna mina pass så jag kan få jobba lite och tjäna pengar? De kan inte ens svara på några frågor i telefon! Lata jävlar!!!

Fjärde dagen på jobbet

Jaha, då hade men en anställning igen då. Förhoppningsvis bättre än förra jobbet, men jag gör detta för pengarna.

Jaggördetförpengarna!

Jag skrev iaf på pappren idag, för jag tror nog jag kan stå ut med det. De sa att jag lät proffessionell, trevlig och var mycket duktig! Fan, jag går igång på smicker - illa! ;-)

Så nu har jag bokat in varenda måndag till onsdag, samt lördag till söndag de närmate 6 veckorna. Torsdag och fredag tänker jag alltid vara ledig om möjligt så jag kan jobba helger. Blir dock "bara" 37 h i veckan på det sättet, men det blir nog rätt lagom. Är trots allt ett ganska slitigt jobb.

Good Peace! Dags att sova, ska försöka tvätta lite imorgon...

Dammsugare?

Om jag var rik och hade en större lägenhet hade jag nog önskat mig en ny dammsugare också. En sån där Trilobite. Så söt =)

Tuff tuff! Akta dig Wendy!! :D

Tredje dagen på nya jobbet

Ok, jag överlevde idag. Det kändes mycket bättre idag, inte alls så vansinnigt tråkigt och jobbigt med alla som pratade runt omkring... Fick ett annat projekt också så lite variation.

Men hjälp, kan inte någon skjutsa hem mig om kvällarna? Så mörkt och kallt nu...

Andra dagen på nya jobbet

........

Hjälp. Jag kommer dö av någon typ av tristessrelaterad sjukdom...

PENGAR! Det är pengarna jag är ute efter!!!

Första dagen på nya jobbet

Idag var det min första dag på nya jobbet. Jag har fått jobb som marknadsundersökare och tillsammans med 17 andra hade vi idag introduktion. Det var jag (som är 30), 3 st över 50+, en tjej på 29, en kille på 26 och resten var mellan 17-22. HerreGUD säger jag bara! VAD GAMMAL JAG ÄR!

Fast det är ju bra för mångfalden såklart. Jag har infört köpstopp i mitt liv, har inte råd att shoppa så som jag gjort. Så jag blir lite beklämd då dessa 19-åriga flickor som bor hemma gratis svarar på frågan vad de vill göra med en miljon kronor:
    - "Shoppa. Äta på mcdonalds varje dag typ".

Hjälp, plötsligt är ni 30, vet vad ni vill göra och måste ta BANKLÅN på den där miljonen för att kunna göra det! Spara lite pengar i fonder jäntor! Sedan är dom naturligtvis tysta som möss och .... Nä, när JAG var UNG, då var det MINSANN 3 km till bussen och JAG var tvungen att gå BARFOTA dit!

*fniss*

Men det ska bli kul att jobba och allt jag tjänar som inte går till räkningar går antingen tillbaka till mamma eller till sparande. Yay im 30.

Önskelista

Det mesta av de teknikprylar jag har här hemma är rätt gamla. Teven är en sk VM-tv. Ja, inte var det VM 2004 om du trodde det, utan 1998! Dags att köpa ny då kanske... Fast den funkar ju så den får stanna....

Önskelista teknikprylar
- Ny platt-tv, 42" vore gött
- Ny video. Den gamla är också typ från 2000 eller så, helt plötsligt så spelar den in ljudet JÄTTELÅGT!
- Ny vattenkokare. Jag har en i glas och den lyckades jag få en spricka i häromsistens.
- Nytt strykjärn. Lyckades smälta en blus igår.

Ja det var nog allt. Jag är billig i drift.

*Mys*

Wendy snarkar. Så mysigt...

Draken påtänd!

Så här ser då min underbara drake ut då den har fått lampolja och brinner!

image238

Jaha, Ikea Hack!

Oh, alla dessa människor kom från Ikea Hack! Coolt!
Läs inlägget här: http://ikeahacker.blogspot.com/2008/01/roskilde-rug-for-living-room.html

Och vad allt handla om från början: http://kleineliebling.blogg.se/2007/october/ikea-hack-odd-molly-matta.html

Welcome Ikea Hack-readers!! Please comment if you have any questions or so.

Va lustigt...

Varför har jag fått 233 besökare idag? Och varför har ingen kommenterat nånting?

Fel på blogg.se?

Söt drake!

Har ni sett vilken söt drake?

image237

Det finns en historia bakom den. Förr-förra året, alltså 2006, var jag nere i Tyskland för första gången för att träffa Daniel. Det var någon månad eller 3 veckor före jul, så vi åkte till julmarknaden i Heidelberg. Det var en regnig men otroligt mysig kväll, marknaden är verkligen så fin där. Inte alls som de hemska marknader här i Sverige där allt är handmade - i en fabrik i Kina...

Jag letade inte efter nån speciellt, men så sprang vi på ett stånd som sålde oljelyktor och där fanns denna drake. Det brann från hans närborrar och den var bara såååå fin! Men 32 euro, lite mycket... Hade inte så mycket pengar på mig så det blev ingen affär. Ångrade mig djupt hela helgen.

Det blir jul och min födelsedag kom och Daniel kom på besök någon vecka efter. Då berättade han att han åkt till Heidelberg igen men då var draken slutsåld. Han fick reda på var den hade tillverkats och åkte dit men de ville inte sälja den direkt till honom. Trots att han verkligen bönade och bad och erbjöd mer än den kostade på marknaden så fick han det inte.

Men så blev det ju julmarknad igen iår och då såg han till att hans mamma - som bor i Heidelberg - gick dit och köpte draken åt mig! Och nu hämtade jag den idag på posten och har hängt upp den ovanför köksbordet. Visst är den häftig? Måste bara köpa olja nånstans också... Jag lovar att posta en ny bild när den brinner. =)

Årskrönika 2007

Känns lite sent eller? Men jaja, gör det i terapi-syfte!

Januari
Tror nog att året började rätt bra. Jobbade på som telesäljare och trivdes bra. Min bästis började på samma företag under januari och jag såg fram emot hur kul vi skulle ha. Efter att hon gått klart kursen blev hon och en kille placerad i mitt "skepp", Christian, som också visade sig blir en riktigt nära vän under 2007.

9 januari frågade också Daniel om vi skulle bli ihop på riktigt, och inte bara dejta. Snart ett år sedan alltså! Jag fyller år i januari men minns faktiskt inte vad jag gjorde förra året. Åt middag hos mamma? Fick en ros av Daniel men tror att han kom senare, efter min födelsedag.

Februari
Jobbade och ringde, inget spektakulärt hände vad jag minns. Var säkert nån fånig tävling på jobbet eller annat elände.

Mars
Christian slutade på jobbet och började på annat företag med nåt helt annat. Vi trodde vi inte skulle höra av honom igen men han var som en igel =)

April
Äntligen vår, men fortfarande hände inget spektakulärt. Åkte till Mannheim och jag startade denna blogg dagen jag kom fram dit. Första inläggen handlade om filmer och vad vi hittade på i Mannheim och Heidelberg. Mucho Interesting.

Annars jobbade jag mest och sov när jag inte jobbade. I mitten på april var vi ute och festade, och i slutet på april kom Daniel på besök. =) Dagarna efter slutade min bästis från jobbet också, även om hon gjorde det svårt för mig att koncentrera mig så var det också så skönt att ha en allierad där.

Började även med en form av massageterapi samt antideppressiva piller under denna vårperiod.

Maj
I maj fick jag glasögon, två par, äntligen. De tidigare glasögonen var mer än 10 år gamla och inte tillräckligt starka. Att alltid ha linser var påfrestande.

Jag var också en sväng till skåne och träffade min moster, samt shoppade på Höganäs Outlet och var även en tur till Köpenhamn. I slutet på maj kom Daniel på besök, sista gången tills nu i december.

Juni
I juni bloggade jag inte alls, så minns inte så mycket av vad som gjordes. Åkte iaf till Mannheim och firade anti-midsommar. Var riktigt skönt att slippa pressen att supa och allt som aaaaaaaaaaalla andra gjorde. Fick ju höra tröttsamma historier om mina kompisar midsommar ändå, så jag slapp det tyvärr inte.

Månaden slutade med att jag sa upp mig från mitt jobb som telesäljare. Berättade under augusti om vad som hände. Första tiden var präglad av styrka och kraft, som jag visste skulle leda till ett jobb - snart!!! Efter ett tag dog känslan och jag satt där med mina 45 dagar karens på akassan...

Juli
Fortfarande ingen akassa och jag sökte jobb efter jobb som inte ledde nånstans. Ingen hörde ens av sig! Tillbringade sommardagarna i sängen eller på annat sätt sysslolös. Två gånger var jag och solade under hela sommaren.

Augusti
Fortfarande inte hört nåt från någon av jobben jag sökt och kraften var borta för länge sen. Dags för augustifestivalen och en massa nöjen. Yay, kul =)

Startade min blogg Kleiner Wondervoll, eller Vacker & Underbar som jag senare döpte om den till. Gick med i bloggnätverket Pret-Ty.

September
Färgade håret brunt efter att det blivit grönt av en massa blekningar. Kände mig riktigt snygg!!

Åkte till Berlin via Hamburg. Jag hade inte träffat Daniel sedan midsommar så det var på tiden och riktigt nervöst. Tänk om vi inte tyckte om varann längre? Men känslorna var kvar och så också för Daniel. Berlin var dessutom hur underbart som helst. Det var en skön höstsemester. =)

Mamma togs in på sjukhus för yrsel, det visade sig vara ett virus på balansnerven. Det var några oroliga dagar men magkänslan om att allt skulle ordna sig var starkare.

Först i september fick jag besked om ett jobb jag hoppats oerhört mycket på sedan dagen efter jag sa upp mig i juni. OOOOOOOtroligt dåligt att inte kunna ge besked snabbare!

Oktober
Vad gjorde jag i oktober? Dagarna flyter ihop så här i efterhand. Jag längtade efter Daniel, min planerade tripp till Berlin i Oktober blev om intet. Han åkte till Brasilien några dagar efter att jag åkte i september. Först precis före jul kom han hem igen. Vi hann även göra slut och bli ihop igen, fast det ledde till många tårar innan det var löst igen.

Jag gjorde också en Odd Molly-inspirerad matta och konstaterade att Wendy inte är rädd för dammsugaren - så länge den är avstängd! Festade visst också med alla girls som bästisen känner. Blev inte onykter och tvingades ta en taxi hem - betald.

November
Under november formades den idé som nu präglar min tillvaro. Kontakter togs och planer formades.

Daniel lyckades ordna så jag blev flugen till Rio De Janeiro för att träffa honom en vecka - och hans företag betalade flyget! Fick en kamera i tidig julklapp innan dess som jag flitigt provade. Rio var underbart, ville stanna där föralltid. Daniel och jag är väldigt kompatibla även om det blev en del tjafs. Men för det mesta var det bara helt underbart att få komma bort och vara tillsammans igen. När jag kom hem slutade jag med antideppen.

December
Jag gillar inte julen, så försökte skjuta upp det oundvikliga så länge som möjligt. Köpte alla julklappar så sent som möjligt men köpte bra grejer till alla - utom Christian. Han förtjänar nåt bra när jag har pengar igen. Togs också beslut om att börja sälja för Forever Living Products samt även kontakter med folk och företag som förhoppningsvis kommer forma mitt 2008.

Julen firades med mamma och hennes gubbe. I mellandagarna kom Daniel och vi åkte till Sälen på älgsafari. Nyår firades med Daniel och pappa och hans fru.

Man borde skriva en månadskrönika varje månad!

Sälen Älgpark!

Sådärja, bilder från Sälen Älgpark! Mycket fin park, otroligt trevlig guide och söööööööööööööta älgar! Väl värd ett besök!

image219
image220
image221
image222
image223
image224
image225
image226
image227
image228
image229
image230
image231
image232
image233

image234
image235image236

RSS 2.0