Mitt sämsta inköp någonsin

Så var det dags för PRET-ty´s veckoutmaning för oss anslutna bloggare. Frågan denna vecka var "Mitt sämsta inköp någonsin". Mycket svår utmaning måste jag säga för jag köper jämt grejer som jag blir missnöjd med. Det som står framme nu bland mitt smink är sådant jag använder ofta, det andra har jag slängt ner i en låda från IKEA! Där trängs framförallt massor med foundations och läppglans som jag inte trivts med.

Vi  gör så här istället, mina sämsta inköp är nästan alltid foundations. Jag hittar aldrig några jag trivs med av olika anledningar. För feta, för ljusa, för mörka, för torra.... I min låda har jag allt från budgetfoundations från Maybelline och Isadora, till dyrare från Lancome och Clinique. Jag har otalet gånger bett om hjälp men är ändå aldrig nöjd.

Så tyvärr PRET-ty people, jag kan inte peka ut nån specifik produkt som ni borde hålla er borta ifrån, jag har ju trots allt en alldeles för stor låda med junk som jag inte är nöjd med!

Fotboll ikväll igen

Ikväll är det fotboll igen, IFK mot Öster. IFK har spelat riktigt dåligt på sistone så hoppas de inte förlorar idag igen.

Lägger in bilder på dagens. Hinner inte skriva vad det är just nu, uppdaterar senare. Det är iaf läpparna i fokus denna gång, med Revlons röda Colorstay läppglans och Face Stockholms röda över.

image23

Nyfiken gul!

image21Gårdagskvällen gick i de gula detaljernas tecken! Testade min nya neongulgröna ögonskugga och hade även guldgula naglar kvällen till ära. Var lite sparsam med ögonskuggan faktiskt, ville inte vara gul över hel ögonlocket. Men det blev bra ändå. Bra pigment i den måste jag säga!


Om jag hade obegränsat med pengar

Nu ska jag starta en ny kategori här tänkte jag; "Om jag hade obegränsat med pengar". Ska försöka att nån gång varje vecka iaf klicka i en lista på grejer som jag vill ha från diverse webbshoppar och se vad det skulle bli för nåt. Mest intressant för mig själv kanske, men kanske kan ni bli lite inspirerade?

Denna vecka: allt möjligt jox för ansikte och naglar!!

image19

1) Urban Decay 24/7 Glide-On Eye Pencil - Färg Lust 149,00kr
2) Essie Nail Polish Hot Commodity 110,00kr
3) Essie Nail Polish Licorice 110,00 kr
4) Urban Decay Universal Surreal Skin Mineral Powder 289,00kr
5) Too Faced Lava Matte Eye Liner - Färg Black 175,00kr
6) Dr Brandt Pores No More 435,00kr
7) Eyeko Fruity Felt Lip Pen - Färg 1 - Pink 150,00kr
8) Urban Decay Eyeshadow - Färg Flash 159,00kr (en lila färg, ej den på bilden)
9) Urban Decay Eyeshadow - Färg Oil Slick 159,00kr (en svart färg med silverskimmer i)




En fråga om mina naglar

Får alltid mycket uppmärksamhet för mina naglar, speciellt om jag målar dem i blått eller så! De flesta undrar hur jag tex kan skriva på tangentbordet med dem eller om de inte är i vägen. Men eftersom det tar så pass lång tid att växa ut så vänjer jag mig. Hade varit skillnad med lösnaglar såklart, då hade det ju varit nåt nytt på fingertopparna som stört. Fast vanligaste frågan är såklart: "är dom äkta?"

Jag fick också en fråga i kommentarerna lite längre ner:

"oj hur lyckas du spara ut dem och behålla dem så långa??"

image17Jag vet inte hur jag gör egentligen, brukar ha problem att spara ut dem under hösten/vintern. Då brukar jag bita ner dem rejält, men det beror också på hur jag mår för tillfället. Men mitt bästa knep är nog att ha lack på dem hela tiden, även när de inte är så långa eller ser fula ut. Dessutom sitter jag jämt och filar och pillar så jag är väldigt medveten om dem och därför rädd om dem. Nåt jag hatar så är det att känna att det är ett litet hack på dem eller så.

Har dessutom använt Sally Hansen nagelstärkande lack en del i sommar, det hjälper rätt mycket om man har svaga eller flisiga naglar. De finns hos Kicks och finns antingen att stärka riktigt sköra naglar eller att få naglarna att bli långa. Prova dem vetja!

En titt på Borghese Cosmetics

image16Ni som tittade på Bachelor Rome nu i sommar kanske noterade att prinsens familj hette Borghese och att de har ett berömt kosmetikföretag, Borghese Cosmetics. Borghese har både smink och kroppsprodukter, allt från fötterna till håret. Jag har aldrig testat något av märket själv men sett att det finns på strawberrynet och blev lite nyfiken på att läsa lite mer.

Så här står det på borghese.com:
    "Borghese has combined the tradition of classic Italian beauty and modern sensibility to create a collection of color and treatment products of unparalleled effectiveness and quality that celebrate the unique beauty in every woman."

image15Förvisso är hudvård och sånt också intressant, men jag är mest såld på smink så det var den fliken jag klicka på först. Askarna är rätt neutrala i svart, glasflaskor/burkar för foundations. Mascarorna dock är desto mer spejsade! Kolla bara på den här Precisione Lash Defining Mascara. Vad gillar du den hylsan!

Annars måste jag säga att jag inte är så imponerad av vare sig förpackningarna, ögonskuggepaletterna eller läppglansen. Kanske är det ett märke som är mer måna om att göra bra produkter än att de ska se hippa ut för den 30-åriga it-tjejen? Jag är fel målgrupp helt enkelt!

Hur de nya skuggorna ser ut

Haha, detta är en så knarkig bild så det finns inte!
Var iaf tvungen att testa skuggorna igår, en på vardera öga. Sååå snyggt, ska bli kul att testa det ordentligt nåndag!

image14

ps. Jag vet att smaken är som baken, du kanske inte tycker att ovanstående är "Sååå snyggt", men jag gillar lite crazy ögonskuggor! Allt handlar om rätt tillfälle bara =)

Dagens inköp av skuggor

Idag! Äntligen! Köpte två skuggor på Makeup Store, ett rosa Cybershadow som heter Baby Doll och ett Microshadow på rean som heter Neon. Velat ha ett rosa länge, helst ett utan glitter, men det får duga med det här. Ska bli spännande att testa iaf!! Bild kommer imorgon på det rosa!

image13

Nagellack just nu

Har just nu en svagt ljungrosa färg på mina naglar, ett lack som kommer från Lumene och som jag köpta på rean. Helt ok lack, torkar fort och täcker bra. Rosa naglar passar inte riktigt om inte händerna är solbrända och tyvärr. Sol har inte denna kropp märkt av denna sommar. Jag vill ha en manikyr förresten, någon som vet vad en vanlig manikyr kostar?

image12

Dagens make

En tur på stan blev det idag, tyvärr kortare än jag hade tänkt mig då bästisen fick bråttom iväg att titta på kattungar.

Det som skiljer sig åt i mina olika sminkningar/dagens är ju ögonskuggan och läppglans. Idag ser jag hemsk ut eftersom jag fick någon reaktion på aha-syran i måndags.. =( Ser ut som om jag skrapat kinden mot en tegelvägg eller nåt och runt näsan ser jag ut som jag varit förkyld i ett år... Trist. Som ni ser gillar jag den här turkosa varianten, den är lite spännande tycker jag =)


Dagens make:
# Underlag, se tidigare post

# Bronzer: Too Faced
# Ögonskugga: Urban Decay Matte Eyeshadow (Narcotic - turkos)
# Kajal: Revlon Kohl Black
# Mascara: Dior Maximeyes
# Läppglans: Lancomes Juicy Tubes

Inget smink idag

Blev inget inköp av smink idag =/ Var inne och tittare på Twinkle Eyeshadow på Makeup Store men vi bestämde att fundera på det, sedan gick vi från Kicks till Åhlens till andra Kicks men hitta inget där heller. Vill ha Lancomes Magnetiska Nagellack, finns de att köpa online nånstans?

Blev lite inköp på HM istället =)

Kommande inlägg

Frågade just bästisen vad jag ska skriva om på denna blogg. Fick detta svar:

    "humm.. hur man får till sotiga ögon utan att se ut som en tok.. gärna lite om hur du sminkar olika ögonformer snyggast och om man har små ögonlock och så.. det har jag"

Så jag ska ta och försöka mig på att göra en liten guide till hur man gör någorlunda sotiga ögon och också göra ett förslag på makeup på min lilla bästis =)

Matta ögonskuggor

image8Köpte för någon vecka sedan Urban Decays nya matta skuggor, Revolver (grå) och Narcotic (turkos). Mycket fina skuggor som jag är nöjd med, men skulle gärna vilja ha grön och rosa också. Tycker det känns lite onödigt med frakten så ska kolla om det går att få tag i Urban Decays skuggor när jag åker till Berlin i oktober.

Men inte bara Urban Decay har matta skuggor utan Face Stockholm har också, en trend som jag absolut kan anamma helhjärtat! Imorgon ska jag gå och titta på deras "Matte Eyeshadow" och se om deras rosa färg "Milkshake" (bilden) och kanske nån annan färg är tillräckligt pigmentrik. Vad tror ni, är de lika bra som Urban Decays? Känns som den här färgen är lite tråkig, hade gärna haft en starkare rosa.

Aha-syra reaktion?

Hmm... vaknade idag med ömmande, flagande näsvingar! Måste ha fått en liten reaktion på aha-syran jag använde igår. Vad kan ha gått fel? Hade jag den på för länge av misstag eller vad hände?

*kliar*

Månadens tips!

image8Missa inte kupongen som finns långt bak i månadens Modette! Modette har lyckats få till 2 för 1 på Makeup Stores Twinkle Eyeshadow. Du får alltså 2 st för 145 kr. Kan användas inte bara som ögonskugga utan på kindbenen och läpparna också.

Från Makeup Store:
"Twinkle Eye Shadow är glitter och fixering i en och samma produkt. Denna produkt ger ett snyggt mer diskret resultat och är mycket lättapplicerad. Du kan givetvis applicera Twinkel Eye Shadow direkt med den medföljande applicatorn, men för absolut bästa resultat tipsa kunden om att applicera produkten med en tops. Topsen suger upp en del av vätskan och fixeringen torkar fortare. Produkten håller sig också fräsch längre. Tipsa kunden om att avlägsna glittret med hjälp av en torr svamp eller liknande innan hon tvättar av sig sminket.

nyckelingrediens
Gurka: Kylande, avsvällande, astringerande (åtstramande) och mjukgörande.
Kamomill: Lugnande och avsvällande.
Rosmarin: Bakteriedödande."


Själv gillar jag nog APPLE bäst, en fruktigt grön och kanske någon rosa variant, som ALIVE, ASH, AURORA, ANGEL eller ACTION. Tyvärr har jag inte 145 kr över så jag får hoppas att det finns kvar några när jag får lite pengar i slutet av veckan.

PRET-ty och "En hyllning till min favoritprodukt i sommar"

image3

Lipglossbitch-Helena och Bjooti-Katarina har i dagarna startat en sminkportal, kallad PRET-ty! Jag hade ju tidigare ingen renodlad sminkblogg, men eftersom smink är ett av mina fixeringar tänkte jag hoppa på tåget och vara med från början. Jag lovordar verkligen intiativet och hoppas att det inte bara blir en länklista utan något riktigt bra!

Fick just ett mail från Helena där hon ville att alla i nätverket skulle skriva under temat "En hyllning till min favoritprodukt i sommar". Min absolut favoritprodukt den här sommaren måste vara Urban Decay Eyeshadow Primer Potion. Tidigare använde jag en primer från Lumene, och visst var det skillnad utan och med Lumenes primer. Men att det kunde vara så stor skillnad mellan Lumens och Urban Decays primer var ju helt otroligt!

Jag gillar ögonskugga, brukar inte nöja mig med en färg utan gör en gradvis färgökning med tex ljust grön i ögonvrån, mörkare i mitten och sen riktigt mörk grön längst ut. Då är en primer verkligen oumbärlig! Det flyter inte ihop och det håller sig snyggt precis hela dagen.

Så tack Helena för att du tipsa om denna primer i våras! :D

Dagens make

Idag vankades det match mellan IFK Norrköping och Sylvia (lokalderby) vilket betyder en massa söta killar! Alla vet ju att man enbart sminkar sig för att attrahera killar! ;-)

Skämt åsido, jag sminkar mig för att jag tycker det är roligt =)

# Dagkräm: Aloe Vera Moisturinsing kräm (pga min aha-syra använding)
# Färgad dagkräm: Dermalogica sheer tint moisture spf15 (medium)
# Concealer: Makeup Stores Cover All red
# Puder: Clarins Shine Stopper Powder Compact
# Ögonlocksprimer: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion
# Ögonskugga: Urban Decay Matte Eyeshadow (Revolver - stone gray)
# Kajal: Revlon Kohl Black
# Mascara: Dior Maximeyes
# Läppglans: Mac She-boom

Jösses, jag är verkligen märkesfixerad.....

50% AHA-syran lactic Acid

Köpte för 4 veckor sedan 50% AHA-syran lactic Acid på Tradera. Har använt den fyra gånger nu och tycker mig se en viss förbättring av min hud. Jag har ett ganska fult acneärr på höger kind och ganska stora porer på kinderna så det var främst de jag ville förbättra. Jag har även mörka pigmentfläckar under höger öga.

Jag har använt syran varje måndag 4 ggr som sagt. Svider så in i helvete men det vänjer man sig vid. Trodde att jag skulle bli röd och irriterad efteråt men har inte haft några större problem. Efter några dagar har jag flagat en aning men inte alls så mycket som jag trodde. Acneärret är fortfarande synligt men ser mindre ut, porerna har minskat och huden överlag känns mycket bättre. Mycket bättre lyster och känns mindre knottrig.

320 kr betalade jag för en flaska som räcker ca 10 ggr. Verkligen värt pengarna, med tanke på att jag fått betala minst 300 kr per gång på salong!

Betyg: 4/5 (minus för att den svider! ;-))

Långa härliga naglar!

Är det bara jag som gillar långa naglar?

image1

Japp, dom är äkta. Jag ska ta och lacka dom lite snyggare imorgon och lägga upp en fräschare bild...

Nytt fokus!

Ok! Nu satsar jag på ett nytt fokus! Min andra blogg, Kleiner Liebling, är som undertiteln lyder "bloggen om mitt liv". Mitt liv är ganska spretigt med mycket olika saker som intresserar mig. Som andungar, fyrverkerier och dagens outfit. Med denna blogg - Kleine Wundervoll (som betyder Lite Underbar, haha, min pojkvän kommer gnälla på min dåliga tyska grammatik!) - kommer det stramas åt en aning. Jag är egentligen usel på att skriva recensioner, men det kommer inte bara bli recensioner här utan det kommer bli en mix av lite allt möjligt.

Fokus ligger dock på smink!

Smink har intresserat mig sedan jag var 10-11 år. Köpte ett illrosa läppstift, som ju är modernt igen nu!, och blå ögonpenna. Köpte det mer för att det var häftigt än för att jag ville ha det eller fattade hur man skulle använda det. Mitt största sminkminne från innan jag på allvar började sminka mig, är från Karnevalen, cirkus 1988 eller så. Jag hade använt rouge som ögonskugga, och det var inte lite rouge heller. Rouget kom från Yves Rocher och var väldigt orange. Skitsnyggt, tyckte jag. Karneval tyckte fotografen som tog 20 bilder på mitt konstiga smink!

Intresset eskalerade på högstadiet. Jag gick i sjuan 1991 och det var den hårdsprejade luggens tid och förutom lugg hade jag även svart svart svart eyeliner. Jag var hård och jag gilla det.

Tyvärr fick jag tidigt ganska dålig hy, så mycket av min energi inom smink har gått åt till att dölja ärr och finnar och röd hud. Foundations är fortfarande mitt stora problemområde - jag tycks aldrig hitta den riktigt bra för mig. Den som täcker bra, håller hela dagen och som är i rätt färg.

Jag tycker själv att ju äldre jag blir, desto vackrare blir jag. Jag får mer känsla för smink och vad som gör sig bra på mig. Jag gillar fortfarande att ha ögonskugga, men försöker göra det lite snyggare än där 1988.

Min förhoppning är att jag ska orka uppdatera denna blogg så ofta som möjligt. Med dagens smink, tester, inköp, önskelistor, kanske tips? Vem vet. =)

Dior?

Eftersom jag ju gillar Dior Maximeyes så funderar jag på om jag skulle köpa Diors Black vad den nu heter. Undrar om resultatet blir detsamma fast svartare?

Dessutom måste jag köpa nytt gummi till min ögonfransböjare... Hittar inte refillen som brukar komma med när man köper en ny. Suck...

Urban Decay!

Yes!! Klickat hem Urban Decays matta skuggor, Narcotic och Revolver = en turkos färg och en silvrig. YEES! Gud så snyggt!!!

-> www.blush.se

Dior Maximeyes

image64

image63Kan ju lika gärna fortsätta recensera grejer när jag ändå kommit igång =)
Köpte en ny mascara samtidigt som jag köpte smashbox bla från Strawberrynet. Christian Diors Maximeyes. Innan den använde jag Lancôme´s L´extreme och var väldigt nöjd med den. Den var torr och gick bra att bygga med. Borsten till L´extreme är också väldigt smal, så det var en chockartad upplevelse att börja använda Dior´s!

Men vilken mascara sen. Tycker fransarna är fylliga och långa, de fäller inte och de förlorar inte så väldans mycket färg under dagen. Och nu när jag är van vid Dior´s tjocka borste tycker jag den är suverän.

image61

Body Shop

Någon som testat Body Shops oljefria foundation? Fick ett litet prov idag, får se om jag tycker de verkar bra på mig...

(thebodyshop.se)

Recension av Smashbox!

image64

image60Köpte en del smashbox-grejer i våras på ebay, strawberrynet och tradera. Måste säga att jag inte är så nöjd som jag trodde, har väl gått på marknadsföringsknepen antar jag. Konstigt att jag fortfarande inte hittat den ultimata foundation, trots att jag snart fyller freaking 3-0 !

Nåja, här ska ni får höra om mina inköp:

# Smashbox studio seamless foundation
Konsistensen är helt ok på denna, köpte denna på strawberrynet för några kronor i våras men har inte använt den så ofta. Först använde jag den utan smashbox egen primer och då var den inte bra alls. Med primer blev den lite bättre men nja... Den är inte bra på mig. Färgen jag valde är åt det gula hållet eftersom jag har lätt röd hud, men förmodligen är det fel färg iaf. Dessutom har jag rätt stora porer på kinderna som suger åt sig rätt mycket av krämen och det är inte snyggt alls. Den håller ganska bra, minns inte om den är oljefri och jag orkar inte gå och hämta den nu.

Betyg: 2/5 (strawberrynet.com)

# Smashbox photo finish foundation primer med Dermaxyl
Älskar primers, älskar känslan av dem när man stryker på dem! Den här har solskydd till skillnad från smashbox andra primer, plus Dermaxyl som är nåt rynk-tjosan. Som primer är den helt ok, visst håller sminket länge men det beror ju också på vilken foundation.

Betyg: 4/5

# Smashbox Blush Flare
Blush som håller större delen av dagen och som också har rejält med pigment. Också snyggt som ögonskugga, schysst mörkrosa färg. (Pink Peach with Gold Shimmer)

Betyg: 4/5 (strawberrynet.com)

# Smashbox Focal Point Mascara
Usch, denna mascara var ett riktigt bottennapp. Men det kan hända att jag applicera det som en korkskalle med. Är kanske för van vid lite mer torra mascaror som det inte kommer så mycket med borsten. Den här var så våt att fransarna blev väldigt klumpiga.

Betyg: 1/5 (strawberrynet.com)

Läppglans och nya skuggor

Bästisen tyckte att jag skulle skriva vilket läppglans jag gillade bäst av min raid i Stockholm. Köpte Mac´s She-Boom, Kiko´s och en Kiehl´s. Kiehl´s använde jag för första gången idag och blev förvånad över hur brunt det var. Men det var faktiskt riktigt snyggt som en nudie-färg och det mjukar ju upp läpparna nåt otroligt!

Bild från Lipgloss-bitch: http://www.lipglossbitch.se/wp-content/sheboom.jpg

De andra två är lite mer lila-rosa. Mac smakar gott och flyter ut snyggt, det andra är mer basic. Så jag måste säga Kiehl´s och Mac´s har en delad förstaplats.

Jag är nog lite läppglansaddicted, jag har rätt fylliga läppar och läppglans blir lite pricken över i för mig. Dock brukar jag lägga ner mer energi och tid på mina ögon. Åhhh, jag vill ha Urban Decays nya ögonskuggor, kolla bara bilden (tack Bjooti!)

image58

Nu, mat på Strömsholmen! Yay!

Recension av Kiehls

image64

image23Ok, produkterna från Kiehls har jag haft här hemma och provat ett tag nu så det är kanske på sin plats att skriva nåt litet om dem?

# Baby Lip Balm
Lite för "lös" för min smak, för smetig helt enkelt. Men den gör läpparna mjuka och fina men det känns inte riktigt så glammigt eller fräscht. Har mest använt den här på nätterna faktiskt.

# Protein concentrate Shampoo, herbal for normal to dry och Hair conditioner and grooming aid, Formula 133
Jag har inte riktigt lyckats vänja av mig med att tvätta håret varje dag, men försöker så gott jag kan att tvätta varannan - vilket faktiskt funkar riktigt bra numera! Håret känns fortfarande fett dag två men inte så att man kan steka ägg på det direkt! ;-) Har inte provat att bara använda schampoo, kan ju vara det som gör skillnaden.

Sedan tycker jag inte schampoot luktar så gott heller, det är lite för dammig lukt för mig, såpa nästan. Men helt klart kommer jag köpa det här schampoot igen i större flaska, aldrig att jag använder sunsilk igen!!

# Ultimate strength hand salve
Pojkvännen använde upp min flaska på två dar eller nåt och blev helt chockerad då jag sa vad den kosta. Iofs tycker inte jag att den var så dyr men han föredrar visst handkrämer som kostar 2 euro. Jag tycker den är helt ok, lite åt det feta hållet och den känns lite för industri. Den känns inte så lyxig direkt, men den går in snabbt i huden och är behaglig större delen av dagen.

Har faktiskt köpt Gloves in a bottle från Santine och tycker att den är bättre för mina händer.

# Intensive treatment and moisturizer for dry or callused areas
Mest använt den här på armbågar och fötterna, men har inte direkt märkt någon större effekt.

Vad gäller proverna jag fick, så var Foaming non-detergent washable cleanser den produkt jag gillade bäst. Den biter faktiskt på sminket och ansiktet känns bra efteråt. Den kommer jag nog köpa i större flaska när jag beställer nästa gång. Calendula herbal-extract toner, for a normal-to-oily skin type tror jag att jag missat att testa, hehe... Ultra facial cream och Sodium PCA "oil-free" moisturizer, for a normal-to-oily skin type var helt ok dagkrämer, men kanske inte de bästa jag provat.

Så, hatten av för Kiehls, men kanske inte alla produkter passar mig!

Kommande recensioner

Har köpt en massa smink på sistone, så recensioner av följande grejer kommer:

# Smashbox studio seamless foundation
# Smashbox photo finish foundation primer med Dermaxyl
# Dior Meximeyes
# Freeze 24/7 lipplumper, frostbitten
# Sara Happ lip scrub
# Suki Velvet Facial Cream
# Kiehls produkter som jag fick för ett tag sen
# Gloves in a bottle


...


Säkert mer som jag glömt nu. Jag ska inte recensera dem egentligen, bara skriva kort om vad jag tycker om dom! =)

Dagens sminklista

Idag blev det en turkos ganska glammig makeup om jag får säga det själv. Har bara turkos glittrig ögonskugga längst in mot näsan, istället för över hela locket. Borde kanske ta med mig skugga och pensel till jobbet för att fylla på... Hmm....

 

# Suki Velvet Facial Cream
# Lumenes foundation primer
# Smashbox studio seamless foundation
# Touche Eclat
# Isadora oil free puder
# Turkos glitterskugga från HM
# Svart eyeliner, Maybeline
# Dior Maximeyes
# Too Faced Bronzer
# Freeze 24/7 Frostbitten

Oj vilken lista ... Dessutom skrubba jag läpparna med Sara Happs lipscrub också, i smaken Brown sugar.

Så här såg jag ut för någon dag sen då jag gick loss med plattången...


Smashbox PHOTO FINISH foundation primer

Köpte just Smashbox PHOTO FINISH foundation primer Dermaxyl SPF15 på ebay, 250 kr med frakt, inte illa pinkat! Kostar 390 eller på annars.

Iofs hade jag kanske fått den billigare om jag letat lite mer.... fan, jag är korkad... Jaja... Ska bli intressant att testa den med den smashbox foundation som jag köpt också. Tycker inte den funkar just nu!

Med full krigsmålning

Och såhär ser jag ut med full "krigsmålning"! I bakgrunden klockan Bravur som jag målat i guld, tjusigt va?! Nu är det dags att rusa till jobbet, ciao!

image18

Mascaror

Blev inspirerad av Fröken Sötsur och de recensioner av mascaror som hon publicerat, så bestämde mig för att testa två olika mascor själv och ta bilder.

De jag testade var Lancomes L´extreme och MaxFactor More Lashes multiplying mascara. Lancomes kostar 190 kr eller så och MaxFactor 49.50...

Testade Lancome på höger öga och MaxFactor på vänster och tog före-bilder på mina fransar (uppböjda först) innan jag testade och sedan tog jag ett nytt foto efter första lagret och sedan efter den andra. Har inte använt fransborste, utan bara applicerat som vanligt.

MaxFactor More Lashes
- Innan mascaran applicerades


- Efter första lagret


- Efter andra och sista lagret



Lancomes L´extreme
- Innan mascaran applicerades


- Efter första lagret


- Efter andra lagret



Måste nog säga att jag föredrar Lancomes, ser bättre ut i speglen och på bilderna. Men jag återkommer senare med ett fällningsresultat! (Lancome till vänster och MaxFactor till höger)

image16

I paketet från Kiehl´s

Fick alltså mitt paket från Kiehl´s idag, tack Linda!! :D

Produkter
# Baby Lip Balm
# Protein concentrate Shampoo, herbal for normal to dry
# Hair conditioner and grooming aid, Formula 133
# Ultimate strength hand salve
# Intensive treatment and moisturizer for dry or callused areas







Prover

# Calendula herbal-extract toner, for a normal-to-oily skin type
# Ultra facial cream
# Foaming non-detergent washable cleanser
# Sodium PCA "oil-free" moisturizer, for a normal-to-oily skin type


Ska bli väldigt spännande och testa detta och se hur det kommer funka på mig!!

Bjooti är min idol

Jag älskar bjooti.net, sidan är så grymt bra med alla tester och tips! Läste just om hennes betyg på schampoot från Kiehl´s, och eftersom jag har samma problem med mitt tunna nordiska flygiga hår, så ringde jag Kiehl´s och fick jättebra hjälp av Linda! Har nu beställt Schampoo, Balsam, Lipbalm och en handsalva - samt prover på rengöringskräm för ansiktet, ansiktsvatten, fotsalva och ansiktskräm.

Återkommer med mitt betyg senare!

Önskelistan 6 april 07

Ny mascara
Funderar på Christian Diors Diorshow Unlimited. Har ganska långa men tunna och trista fransar som alltid lägger sig ner en aning efter att jag satt på mascara. Handlar väl om teknik antar jag, men kanske om mascaran också. Använder Lancomes L´extreme idag, vilken funkar hyfsat men inte perfekt.

Foundation
Jag letar alltid efter en ny foundation. Jag har lite blandad problemhy, med en del finnar men framförallt ganska röd hy. Såg på strawberrynet.com nåt från Estee Lauder som kanske kan funka -  Beautiful Bride Photo Perfect Powder Duo - # 01 Red Neutralizer. Iofs ingen foundation, men nu är det ju snart sommar och dags för lättare makeup anyway. Använder Clarins Multi Matte idag, vilket också är en jättebra foundation, men som sagt.... Förutom Clarins använder jag också Lancomes Adaptive (i alldeles för ljus nyans), ID bare minerals foundation, Max Factors Flawless nånting och Loreals Infallible... Allt från dyrt till budget alltså.

Primer
Clarins har en produkt som heter Lesse Minute, eller Instant Smooth. Måste inköpas, men frågan är hur bra förpackningen är. Burken är ganska liten och smal öppning, måste vara svårt att få upp det. Kanske behövs en liten spatel eller nåt?

Smink är min stora last...

Nya sneaker
´nuff said... Vill verkligen ha nya!


Uppdaterad 070410
Köpte ju nya skor samt även nåt annat jag inte visste att jag saknade - YsL Touch Eclat!! Hoppsan! 48 euro för två stycken, är det ett kap eller bara korkat?

RSS 2.0