Benetint från Benefit

Tänkte ge er lite bildtester på hur Benetint från Benefit ser ut, alltså läppbalsamet som jag köpte i Berlin. Apropå Benetint, den finns även i en pocketvariant med pensel. Väldigt mycket mer praktiskt för mig!

Skillnaden kanske inte ser så stor ut, men det känns skillnad. Det blir mjukt, smakar gott och den blir en märkbar färgskillnad även om den inte skriker ut sin närvaro.

Läppar au naturelle:
Läppar - osminkade

Läppar med Benetint:
image83

Agent Apple

Idag blev det den äppelgröna skuggan Menthe från Make Up Store. Bästisen köpte den på deras rea härom månaden men tyckte inte att hon passa i den själv. Hon har gröna ögon, jag har blågrå. Anywho, med en ljus bas från Bobbi Brown och svart ögonpenna och mascara blev det väldigt fint på mig. Skuggan har glitter i sig som på mig föll ner på kinden, men det var inte så att det störde helhetsintrycket. Tvärtom blev det lite coolt. När glittret sedan försvunnit så återstod en riktigt snygg matt grön färg. (Det vita strecket under ögat är ett glitterkorn!)

Mucho Nice! Du får pengar för den av mig när vi ses på torsdag stumpan! ;-)

image82

Benefit - Dallas

image80image44
Så har jag då använt rouget/bronsern Dallas från Benefit ett tag. Jag börjar med att citera säljtexten på benefitcosmetics.com:
    "Give your complexion a natural-looking glow that will leave you looking younger, healthier and more vibrant. This sheer wash of color dusted across your cheeks, forehead and chin gives any complexion a healthy looking radiance... it's a glow that defies even Mother Nature."

Om vi börjar med förpackningen, så tycker jag den funkar. Rouget finns i botten på asken och de höga kanterna gör att det inte rasar en massa på mattan. Vem har inte trampat in rouge i den vita badrumsmattan, räck upp en hand? Jag gör det jämt och ständigt, så den höga kanten funkar verkligen för mig. Nu använder jag inte borsten som hör till utan min egen rougeborste (som jag iofs borde byta ut omgående). Tricket jag gör då är att jag helt enkelt vänder den upp och ner, så borsten hamnar i locket. Så slipper jag fundera på den! Man kan ju också ta ut borsten ur burken och lägga den nån annanstans, men jaja... Kan vara bra att ha vid resor!

Jag använder mitt rouge från äppelkinden uppåt. Jag har tidigare använt ett rouge från Smashbox som var väldigt rosa med guldglitter i, Dallas är mer subtilt, mer brunrosa. Det passar min hud perfekt och ger det en hälsosam färg som inte ser konstgjord ut. Den passar till ljus sminkning, till solbrännan, till inget underlag alls.

Det enda minuset för mig är det höga priset, 36 euro för ett rouge? Ouch! Men jag förväntar mig att det kommer hålla länge och inte smula sönder. Men jag tror att tack vare att jag blev sminkad så hittade jag den färg som passade bäst på mig. Inte för stark, inte för svag.

Betyg: 4 av 5, minus pga det höga priset på 36 euro (ungefär 350 kr).

Månadens tips - Glamour

Jag läser normalt inte Glamour, eller i brist på nåt annat att läsa läser jag vad som finns till hands, men jag köper den inte regelbundet. Oftast får man inte heller bra grejer med tidningarna, som Solo som skickar med en massa skräpsmink och ittibitty-bikinis. Men denna gång när jag gick förbi tidningshyllan i butiken såg jag att i oktobernumret av Glamour får du en provförpackning av Lancomes Virtuous!

Kan vara värt att testa, tidningen kostar ju bara 39 kr och tog mig 5 minuter att bläddra igenom. Men mascaran är jag sugen på! Go buy!

I paketet från Yves-Rocher

Idag hämtade jag så ut mitt paket med smink från Yves-Rocher. I en enorm låda låg fyra små pennor och två gratissaker och skramlade. Kan dom inte packa grejerna i lite mindre lådor?

Bilden är kass, så här är vad jag beställde:
# Perfect Lips, Contour & Coleur, i gräslig korallfärg som inte passar mig alls. Vad tänkte jag på när jag beställde den?
# Liquid Perl Eyeshadow, plommonlila. Fin täckande färg som är lätt att tvätta bort. Snygg nyans också!
# Duo Magic, guldbrun ögonskugga och brun mascara, i ett. Ögonskuggan är väldigt ljust guldig, men ser bra ut.
# Crayon French Manucure, penna att måla vitt under naglarna med.

Jösses, jag gillar inte Yves-Rocher. Det är ju ingen kvalité på grejerna. Ska testa ögonskuggorna, men det andra... Suck ja.

Ok då!

My bad! Naturborste ska man inte ha till foundation, då vet jag det!

Visst är det härligt att man kan lära sig nåt nytt varje dag? Tack tjejer!! =))

Sminka med foundationborste

image44Nu har jag använt min foundationsborste i en vecka ungefär och jag måste säga att jag gillar det! Trekantiga svampar är ofta ganska oexakta, de suger åt sig ganska mycket och blir... äckliga ... efter ett tag. Jag är lika slarvig med att göra rent dom som allt annat, så ni kan ju tänka er. Usch!

Nu köpte jag ju en syntetisk borste från Kicks, så det är möjligt att resultatet blir ett annat med en naturborste. Men jag gillar iaf känslan av att svepa den kring ansiktet, hur len och mjuk den är. Ibland har jag en viss känsla av irritation i huden, det kittlar liksom på ett obehagligt sätt. Men vem vet hur min hud är funtad egentligen =)

Resultatet blir jämt och fint, det går att få det tunt och skirt eller tjockt och kakigt om man vill det. Dessutom är det så lätt att komma åt runt näsan och i ögonvråna. En pensel gör det också enklare att få upp foundation ur korkade flaskor utan pump - som Bobbi Browns eller Macs foundation. Hur tänker man där egentligen, är det meningen att man ska hälla ut allt i handflatan? :P

Betyg för borsten: 4 av 5, minus för att jag inte jämfört med naturborste! =) Betyg 5 av 5 då, I like it!!!

BENEFIT HIGH BEAM HIGHLIGHTER

Wee, klickade just hem BENEFIT HIGH BEAM HIGHLIGHTER på eBay för 177 kr =) Fick ju lite sånt när jag blev sminkad på KaDeWe och blev nyfiken.

Någon som har denna och kan ge mig lite tips?

Mer brunhåriga bilder =)

Ok, sista inlägget om mitt bruna hår =)

Blå ögonskugga, Rec från Make Up Store. Ögonpenna från Revlon, Mascara Lancome L´extreme. Läppglansen är Benefits Benetint Lipbalm. Otroligt knepig att få upp ur burken med långa naglar - tub anyone? Bobbi Browns oljefria foundation, Clarins matte-puder och Benefits rouge Dallas. Ögonbynskugga från HM. Mitt numera bruna hår gör att ansiktet faktiskt ser mindre rött ut. Me like!

image74



Dagens nagellack

Dagens lack kommer från Oriflame, från deras Paris-serie 2006.

image72

Från askgrön till brunett!

Sådärja, äntligen trillade det in lite pengar på kontot och för min del innebär det dels att betala förra månadens räkningar till mamma. Det innebar också att jag gick till frissan för att fixa mitt gräsliga hår!

Hemma såg det inte så illa ut, går väl att leva med typ. Men hos frissan i lysrörsljuset... Eekk!! Askgrönt! Efter min misslyckade toning så var det verkligen panik. Eftersom jag blekt och slingat så mycket under sommaren så kunde det inte bli annat än katastrof.

Frissan började med att göra en avfärgningsprocedur, med nåt schampoo och en röd färg av nåt slag som neutraliserade det gröna. Därefter färgade vi i den brunröda färg vi valt. Först var det illorange och det blev jag lite nervös över, men när det fått verka ett tag var det mycket mörkare. Jag ser väldigt blek ut av denna orangea färg!!

Tillslut var det dock färdigt och resultatet blev bra, i mitt tycke iaf! Flera olika bruna nyanser eftersom håret är slingat och blekt, samt röd i hårbotten efter neutraliseringen.



image71

Mitt hår - suck

image66Ja så har jag då färgat mitt stackars misshandlade hår brunt. Tanken var att det skulle vara brunt iaf men det är grått, rött, grönt, blont och brunt i en salig röra. Nu köpte jag bara en billig toning som knappt räckte, ska gå till frissan sen och göra det ordentligt. Men jag trivs i brunt tror jag, känner mig lite mongo nu bara när det är så gräsligt fult.

Får lägga upp en bild till sen på eländet, tog inga fler nu. Syns inte så bra på den där bilden heller, men det skiftar verkligen i grönt.

*suck*


Gårdagens - röda bågar

Igår gick jag hem till mamma och fixade mat åt dem. Mamma är fortfarande lite dizzy men mår bättre. Slog till med ordentlig sminkning igår, med Bobbi Brown foundation och som ni ser även Benefit´s rouge Dallas. Gillar verkligen hur den ser ut på mig, helt klart värd 36 euro även om jag aldrig betalat så mycket för ett rouge förut.

Läpparna är Bloom´s nude-läppstift, smakar inte så gott men gör läpparna ganska mjuka även om de inte är så glossiga. Annars är det bara urban decays mattgrå skugga med make up stores blå skugga under ögat.

image64

Mitt eländiga hår!

Jag mår inte alls bra just nu - och det gör verkligen inte mitt hår heller. Det är torrt och känns fett och trassligt. Dessutom ser det grönt ut. Så jag ska faktiskt ta och färga det brunt.

Så det så, kära tyska pojkvän som vill ha mig swedish blonde! ;-)

Äsch, vem lurar jag?

Mitt nästa inköp blev ju skuggorna från Yves-Rocher. Jag har verkligen... ingen hand med pengar!! ;)

Mitt nästa köp

Veckans utmaning från sminknätverket PRET-ty handlar om vårt nästa köp.

Mitt nästa - större - inköp kommer förmodligen bli en ny mascara. Jag är väl medveten om att en mascara ska bytas var tredje månad men brukar slarva rätt rejält med det. Är lika slarvig med att byta linser så jag antar att jag gillar att leva lite farligt! *fnissar*

Jag köpte ju som bekant Lancomes Virtuos i Berlin men lämnade tillbaka den, men jag kommer troligen köpa den på annat håll i stället. Annars är jag en ögonskugge-junkie, så vem vet, mitt nästa inköp kan egentligen vara vad som helst! Just nu budar jag tex på en krustång på Tradera!! :D

Om man säger så här, jag har ny foundation, ny rouge, massor med läppglans, massor med ögonskuggor, bra concealers, bra ögonpennor och eyeliners, bra rengöring och krämer... Ja, det är bara en ny mascara kvar!

Flytande ögonskugga från Yves-Rocher

image61När jag var barn så var Yves-Rocher den första kontakt jag fick med smink och hudvård - frånsett Oil of Ulay förstås. Mamma beställde alltid en massa jox därifrån och deras rouge var min första ögonskugga! Jag har aldrig riktigt gillat deras smink, kan vara förmodar eftersom jag inte gillar nåt postordersmink.

Nu gick jag förbi butiken i Spiralen idag och såg att de har flytande ögonskugga. Är det någon som testat den och vet om den är bra? Den verkade ganska täckande och krämig iaf, frågan är om det är det resultat man vill ha.

De har tydligen flera olika varianter också, dels den med bilden till höger, som kallas Flytande skimmer ögonskugga som finns i färgerna bronsgrön, gyllene glöd och eldbrun.
    "Flytande, skimrande, hållbar färg för ögon som talar och fascinerar. Applicera och låt torka eller sudda varsamt för mer transparent effekt."
Samt denna variant som bara kallas Flytande ögonskugga med färger som plommon, mullvad, himmelsblå, gyllene glöd och eldbrun.
    "Öppna ögonen för en helt ny ögonskugga: intensivt skimrande av underbara färger och med lång hållbarhet. En skimrande droppe räcker för att ge en intensiv färg som inte lägger sig i veck eller flyter ut. Kan suddas ut för mer dämpat resultat."
Kolla mer här på deras hemsida, Yves-Rocher. De är ju inte så dyra heller så kanske vore värt att prova några stycken! Det är ju den 25:e snart... ;-)

Bobbi Brown - sneak peak

Testade Bobbi Browns oljefria foundation idag för första gången. Nu orkade jag inte göra en totalrenovering i *host* morse *host* så jag tog bara underlagskräm och foundation, så resultatet blev ju därefter. Men jag tyckte vid denna snabba applicering att den var dryg, täckte någorlunda bra och att det definitivt var rätt färg för mig. Jag har en lite röd underton som är grymt irriterande, och denna färg - Varm Ivory - är bra på mig. Jag är trots allt skandinav så är ju rätt blek trots det röda.

Efter några timmar där en snabb promenad i höstkylan hanns med, såg det fortfarande lika bra ut. Näsan började väl bli lite blank men inte så illa. När jag sedan kom hem 5 timmar efter att jag sminkat mig såg det fortfarande vettigt ut, men det syntes att det var snabbsminkat.

Ska fortsätta testa den, men so far so good! =) Men som sagt, glöm inte att jag har oljig hy, så ni inte får fel intryck av mitt resultat. =)

Foundationspensel - bu eller bä?

image60Jag har alltid använt svamp eller fingrarna för att applicera foundation. På sistone har jag dock funderat lite på om man kanske skulle testa med att använda en borste istället, blev tex sminkad på Bobbi Brown med en borste. Så idag när jag gick en snabbis på stan så köpte jag en foundationborste i nylon på Kicks.

Är det någon som har testat och vet om det är bättre, enklare, snyggare med borste? Mina svampar är billigt skräp från HM, kanske gör det skillnad om man tex använder en Beauty Blender eller nåt?

Dessutom köpte jag en turkos spargris på Erikshjälpen =) Men det fanns en annan gris där jag egentligen vill ha, en stor brun rund uggla! Det tråkiga med den bara är att det finns inget hål att få ur pengarna genom - vilket alltså gör den värdelös som spargris. Men söt var den!

KaDeWe i bilder!

Egentligen var det fotoförbud inne på KaDeWe, men jag är ju turist - jag kommer undan med det mesta!! Vad jag gjorde där finns ju beskrivet nedan, men kommer berätta det kort ändå.

Detta är alltså KaDeWe som ligger på en tvärgata i slutet av Ku´damm. Man märker egentligen inte att det är en tvärgata, man bara fortsätter rakt fram i princip. KaDeWe är ett stort och berömt varuhus, som firat 100 år i år (100 jahre).
    "Up until the 10th October 2007, visitors can enjoy a special event - the fabulous "KaDeWe Myth". The "100 years KaDeWe" exhibition glamorously unveils the myth of this luxury department store and invites you to a brief journey back in time through the history of this legendary store."

På KaDeWe´s bottenvåning finns vad som intresserar oss mest, nämligen smink. Här en lista av några av de märken de har: Acqua di Parma Parfum, Agent Provocateur Parfum, Annick, Goutal, Aveda, Benefit, Bobbi Brown, Carita, Chanel, Christian Dior, Clarins, Clé de Peau, Clinique, Creed, Dr. Hauschka, Estée Lauder, Floris, Guerlain, Kanebo, Kiehl´s, Knize, Korres, La Mer, La Prairie, L´Occitane, MAC, Molton Brown, Nars, Ole Henriksen, Origins, Penhaligon´s, SBT, Serge Lutens, Shiseido, Sisley, T. LeClerc, Vera Wang.


Fanns ditt favoritmärke med? Då är ett besök där väl värt pengarna! Läs mer här om KaDeWe!

Nåja, nog med reklam.

Mac och Bobbi Brown

Mitt första stopp var Mac, jag tittade en del på vad de hade men blev liksom inte sugen. Konstigt va? Jag hade ju sett allt i Stockholm och det var rätt mycket folk där. Jag gick istället till Bobbi Brown, det märket kommer ju till Sverige i februari. Antar att ni är nyfikna på min recension av deras oljefria foundation senare =)

Som jag sa så sminkade tjejen vid Bobbi Brown av mig och applicerade denna foundation istället, samt rouge och läppglans. 36 euro kostade den, och som sagt: jag har massor av olika märken hemma. Foundations är min absoluta akilleshäl. Jag tog min lilla påse och gick, ingen ångest där inte =)

Benefit
Därefter traskade jag vidare till Benefit. Såklart var jag ute efter deras Benetint för kinderna, men nejdå, det blev nåt helt annat inköpt istället! Nämligen deras Benetint lipbalm och rouge Dallas. Tjejen på Benefit var jättetrevlig, hon försökte hjälpa mig att välja vad jag skulle köpa. Nästa gång jag åker till Berlin blir det High Beam och ögonbrynsskuggan! =) 53 euro för hela paketet, åter igen tog jag min lilla påse med ett leende på läpparna!

Art Deco
Nästa stopp blev det tyska lågbudgetmärket Art Deco. Jag har inte hört mycket om det eller vet om det är bra, men de hade en typ av ögonskuggepenna som såg intressant ut. Refillerna var små och billiga så tänkte att de var värda ett köp. Stannade först vid en annan disk men gjorde bort mig då jag låtsades förstå tyska, så tänkte att det var bäst att gå vidare.... 22 euro för detta.

Andra diskar jag passerade var Nars, Kiehl´s, Lancome där jag köpte Virtuos som jag senare lämnade tillbaka (där kom ångesten!) och Clarins, La Mer mfl.

Jag såg även en monter som hade ett helt fantastiskt tak, vet faktiskt inte vad de sålde men vackert var det!

Resultatet!

Gick rätt snabbt där inne på KaDeWe, kändes lite konstigt att strosa där inne helt själv i främmande land. Tog en bild på mitt sminkade ansikte, men den blev inte så skarp tyvärr. Fick ju snabba mig på också, kändes pinsamt att fota sig själv =) Men det är alltså Bobbi Browns foundation (varm ivory), Benefits ögonbrynsskugga, rouge Dallas och Benetint lipbalm.

På lördagen var vi på HM och där köpte jag denna tröja ->

Åhh!

Mitt hår är som ett trassligt ormbo! Daniel hade bara schampoo med någon olja i och inte tog jag med nån kam eller borste heller... Hur sjutton ska jag trassla ut det här nu?

*olycklig*

Och inget shoppande blev det på taxfreen heller, hade ju inga pengar kvar!

Lämnade tillbaka mascaran

Vi gick tillbaka till KaDeWe idag och lämnade tillbaka mascaran från Lancome. Kan ju trots allt köpa den billigare på Tradera om jag har tur. Fast det var jobbigt att gå ifrån allt detta smink utan att köpa mer!!!

OMG KaDeWe!

Paradiset finns på jorden och det ligger i Berlin, på KaDeWe! Jag hade förväntat mig Mac och de vanliga märkena, inte Bobbi Brown, Benefit, Nars, Kiehl´s....

Mac kändes inte så intressant trots allt, Dior, Chanel, Biotherm, allt sånt skippade jag och gick istället till Bobbi Brown. Där blev jag tvättad och omsminkad med deras oljefria foundation, concealer, blush och läppglans. Såg väldigt bra ut, sa jag köpte deras foundation. Suck, jag är en sucker för foundations, har en hel sjö med olika märken hemma nu.

Nästa stopp blev Benefit, där jag naturligtvis också blev sminkad. Denna gång målade hon mina ögonbryn, jag fick High Beam runt ögonen, Dallas rouge och Benetint läppbalsam. Slutade med att jag köpte läppbalsamet och rouget. Måste köpa High Beam nästa gång =) När jag sa att jag kom från Sverige förstod hon vad jag gjorde där =)

Gick förbi Nars men kände att det inte var så intressant att köpa Orgasm nu när jag köpt Dallas på Benefit, så gick vidare till Art Deco, ett tyskt märke tror jag. Köpte en ögonskuggepenna där, små refillgrejer man sätter på en penna. Smart faktiskt. Mörkt grön och mörkt lila blev det denna gång. Billiga refiller, så kan säkert köpa fler nästa gång.

Sluten köpte jag även Lancomes Virtuose, fast den känner jag var ett felköp... Den kan jag ju lika gärna köpa hemma.....

Bilder kommer senare, tog inte med mig datasladden tyvärr!!

Ahhh är så trött nu, Ku´damm är en myyyyyyyyyyyyyyyyyyyycket lång gata och jag har nu gått den två ggr!!

KaDeWe!

Stay Tuned! För jag befinner mig i Berlin och ska besöka ett enormt varuhus känt som KaDeWe om några timmar!!! Tänk Åhléns i Stockholm ggr 2, eller 3!

Recension - MUS Heated Lash Curler

image44

image45Förra veckan köpte jag Makeup Stores Heated Lash Curler. Den kostade 165 kr och jag har hört mycket gott om den bland folk som testat olika värmetänger. Jag är dock inte alls nöjd med den.

För det första, du sätter på den genom att trycka upp själva tången med en knapp, men det finns inget som håller kvar den i påsatt läge utan du får stå där och hålla i den tills den är varm. Det tar iofs inte mer än 20 sekunder, men känns lite onödigt iaf. Det lyser en lampa på den, men dess funktion är enbart att tala om att ni har du satt på den - vilket man ju fattar eftersom den blir varm... För att veta om den är varm nog att använda så blir det rosa silikonjoxet vitt, vilket ju är helt ok antar jag. Hade dock föredragit en lampa eller nåt.

Sedan är det alltså dags att använda den. Jag kände mig inte så rädd att jag skulle bränna mig, så varm var den inte och den kom inte så nära. Däremot var den helt omöjlig att använda, iaf för mig med mina långa naglar. Den är helt idiotiskt utformad och knappen som man för uppåt sitter på insidan, mot kinden. Hade den sett ut som en vanlig tång med värme i så hade det varit mycket enklare att använda den.

Visst blir mina fransar böjda, men alldeles för mycket och för kantigt för att det skulle vara snyggt. Jag erkänner att det kan vara ett handhavandefel så jag dömer inte ut den helt och hållet. Men för min del var det bortkastade pengar.

Spara dina 165 kr och köp lite schyssta skuggor från Mus istället.

Betyg: 1 av 5

Ögonskuggekap!

Gjorde just århundradets kap på Tradera, en Mist Stockholm ögonskugga för 14 kr =)) 2 kr för skuggan och 11 kr för frakt, det kan man väl leva med va? Färgen heter Shiny Violet och är en ljust lila färg.

Lägger upp en bild senare på den =)

Uppdatering: Testade skuggan i morse och måste säga att jag var liiiite besviken. Det var svårt att få upp så mycket pigment att det såg lila ut, var mer som en ljust grå färg. Men den håller bra och det såg snyggt ut. =)

(Som sagt var, syns knappt, även om bilden iofs är tagen 4 timmar senare...)

Dagens - gold and velvet

image42Guld och bruna sammetstoner är dagens, eller guld iaf...

# Underlagskräm: Sukí Velvet Facial Creme
# Foundation: Mac Studio Line spf 15
# Puder: IsaDora Oil Control Compact Power
# Rouge: Smashbox Blush, Flare
# Ögonskuggeprimer: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion
# Ögonskugga: Mist Stockholm Milano och Makeup Store Gold
# Ögonbrynskugga: HM
# Ögonbrynsgele: Lumene
# Mascara: Dior Maximeyes
# Läppglans: Lancome Juicy Tubes Melon Sorbet

Blir inget färgande av mitt hår idag idag. =( Mammas varmvattenberedare har gått sönder!! Suck, hoppas hon kan komma hit på måndag för jag vill inte ha grönt hår när jag åker till Tyskland på torsdag!

Dagens - pink fury

image41Blev en rosa make idag, MUS Baby Doll och Smashbox Blush Flare. Kände för att spica upp min grå topp.

# Underlagskräm: Sukí Velvet Facial Creme
# Färgad dagkräm: Dermalogica sheer tint moisture spf 15 (medium)
# Foundation: Mac Studio Line spf 15
# Puder: IsaDora Oil Control Compact Power
# Rouge: Smashbox Blush, Flare
# Ögonskuggeprimer: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion
# Ögonskugga: Makeup Store Baby Doll
# Mascara: Dior Maximeyes
# Läppglans: Rosebud Salve

# Humör: Deppig

Dagens inköp på Makeup Store

Jag gillar Makeup Store! De har massor av olika bra färger på ögonskuggor och en massa andra grejer man inte kan leva utan! Idag gick jag till stan för att främst köpa hårfärg. Av någon anledning har delar av mitt hår blivit grönt och det ska ju helst vara blont. Köpte en färg-med-slingor från Wella, mamma får hjälpa mig imorgon så det blir bra.

Sedan satt jag ett tag på ett café med en kärringvälling (kaffe latte ;-)) i min ensamhet medan jag begrundade mitt shoppingbehov. Tycker det är svårt att bedöma hur en färg är på internet så bestämde mig får att gå till MUS och kolla om de hade nåt snyggt petroleumblått i ögonskuggeväg. Och de hade de! En Microshadow i färgen Rec! Hittar den inte på deras hemsida så ni får hålla till godo med en bild jag tog själv på den. Den är riktigt mustig i färgen, antar att den ingår i deras Spy-kollektion?

Dessutom köpte jag Oil Bloathing paper och deras Heated Lush Curler. Ska bli intressant att prova!

image40

Vilken blå ska jag köpa?

Vilken av dessa blå färger från Mist Stockholm ska jag beställa? Vill ha en petroleumblå.... Ge mig gärna kommentarer om detta!!

image35Adam

image36Camelont

image37Diablo

image38Matok Sheli

image39Shiny Space


Mist Stockholm på Eleven

image34Nu kanske ni undrar vilken sten jag legat och gömt mig under, men jag upptäckte just att Eleven saluför Mist Stockholms skuggor. Jag har sedan tidigare en svart-röd variant som heter Paris och en beige-guldig som jag är väldigt nöjd med. Nu är jag ute efter en mörkt blå färg och gick till Eleven bara för att kolla. Jag försöker undvika sminkshopparna för jag vet ju att jag inte har råd med allt!!!!

Kolla in Mist Stockholms skuggor iaf, Eleven har över 100 olika nyanser i lager!!!

-> http://www.eleven.se/

En dag i en kvinnas liv!

image33

Lever du ett intensivt liv (till skillnad från mig)? Då går du kanske från jobb, till en dejt till ut och festar! Här får du lite tips på hur du med samma bas kan variera dig utifrån vilka yttre aktiviteter du har för dig! Sporta ingår inte!

Basen måste såklart förbättras under dagen, men gör du det rätt så ska den också hålla riktigt bra. Tänk på att jag använder oljefria grejer, så använd sånt som passar bra på dig.

Bas:
# Färgad dagkräm: Dermalogica sheer tint moisture spf 15 (medium)
# Concealer: Makeup Stores Cover All red
# Foundation: Mac Studio Fix Fluid spf 15
# Puder: IsaDora Oil Control Compact Power
# Rouge: Smashbox Blush, Flare
# Ögonskuggeprimer: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion
# Mascara: Dior Maximeyes


På jobbet / Till vardags
Jag har iofs sminkat mig rätt mycket på jobbet också, men oftast är jag ganska nedtonad. En snygg matt ögonskugga och ett neutralt läppglans. För mig är det viktigt att se bra ut på jobbet också, därför lägger jag den tid det tar att se bra ut - hur trött jag än är på morgonen. Matcha gärna ögonskuggan med kläderna, det gör alltid jag och det är alltid kul för folk att kommentera =) Ps. Glöm inte att ha fina, rena och neutralt färgade naglar!

# Ögonskugga: Urban Decay Matte Eyeshadow (Revolver - stone gray)
# Kajal: Revlon Kohl Black
# Läppglans: Rosebud Salve


På en dejt / Middag
Går man på dejt vill iaf jag göra ett intryck, inte bli bortglömd så fort man skilts åt. Därför anser jag att man bör märkas en aning. Sminka dig inte som en transvestit dock, försök att göra det sobert ändå. Du behöver inte dra på nåt kul över naglarna, det blir bara jobbigt. Men killar är tydligen väligt förtjusta i långa naglar, så du kommer säkert få komplimanger för dem!

# Ögonskugga: Makeup Store, Cybershadow Baby Doll
# Eyeliner: Maybelline Fluid Eyeliner
# Läppglans: Kiko Lipgloss Diva Shine

Party!
Går man på party eller ut till nåt dansställe är det mörka lokaler som oftast gäller. Tänk på att inte översminka dig om du först ska på förfest på ett ställe som kan vara upplyst. Det ser ofta ganska illa ut. Men ska du direkt ut till ett "disco" kan du vräka på ganska ordentligt. Tänk på underlaget bara så det inte rinner bort om du dansar!

Glöm inte att ha någon häftig färg på naglarna!

# Ögonskugga: Mist Stockholm, Paris
# Läppglans: Colorstay Revlon Overtime lipcolor, Currant
# Läppglans: Face Stockholm Lipgloss, Rose

Dagens make, grått moln!

Stormig och regnig dag idag! Vad passar då bättre än grå ögonskugga och milda läppar?

Samma underlag som igår, samma rouge, mascara och läppglans.

# Ögonskugga: Urban Decay Matte Revolver
# Eyeliner: Inkwell Dramateyes Platinum
# Läppenna: New York Pout
# Ögonbryn: HM ögonbrynsskugga

image29

Dagens iaktagelse

Jämför bilden som finns under "Full stridsmålning" och bilderna som togs idag. Visst ser jag ut att må bättre på nåt vis? Varit en otroligt föränderlig och omtumlande vår/sommar, massor har hänt och det syns ju även i ansiktet!

Nästa vecka kommer jag nå under 70 kg, yay! :D

Storm!

(Bild 1 till vänster: tagen efter 40 min promenad, mammas trädgård. Bild 2: tagen efter kanske 8 timmar, ser rätt ok ut fortfarande va?)

Nej, det är inte storm ute vad jag vet, men idag då jag klätt mig i så mycket grått ville jag matcha med riktigt mörkt blå ögon. Måste säga att trots att jag hade urban decays primer under så är det nu - 10 timmar senare - inte lika snyggt runt ögonen längre. Men så var det ju HMs ögonskugga också så vad förväntar jag mig egentligen av 49:50?

Dessutom klippte mamma topparna på mig, äntligen! Sett lite risigt ut på sistone plus att det tovar sig så lätt. Sjuttsingen, nu glömde jag balsamet som hon sa att jag kunde ta... Jaja, får gå och handla det imorgon.

Lite annorlunda underlag idag också.

# Dagkram: Suki Velvet Facial Cream
# Foundation: L´oreal Infallible (färg 200, sable doré, lite för mörk egentligen men vadå, solbränna!)
# Puder: IsaDora Oil Control Compact Power
# Rouge: Smashbox Blush, Flare
# Ögonskuggeprimer: Urban Decay Eyeshadow Primer Potion
# Ögonskugga: Eyeshadow Palette by HM, Blue Bow
# Ögonpenna: Makeup Store Old moss
# Mascara: Dior Maximeyes
# Läppglans: Lancome Juicy Tubes, Watermelon sorbet

image25

RSS 2.0